Beşiktaş’ın gücü özgür kadınları

Beşiktaş Belediyesi, cadde ve sokaklarına astığı “Beşiktaş’ın Gücü Özgür Kadınları” görselleriyle eşit bir gelecek için mücadele eden kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor. Beşiktaş’ın işlek yerlerinde ve meydanlarında kadınlara seslenen Beşiktaş Belediyesi, çok sayıda etkinlik ve farkındalık çalışmasıyla 8 Mart’a hazırlandı. Beşiktaş Belediyesi ve UN Woman (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ‘Nesiller Boyu Eşitlik’ adlı bir panel düzenliyor.

Kadınların Konuştuğu Etkinlikler

Kadınların yaşamın her alanında eşit temsil edilmesi gerekliliğine inanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu önemli panele katılacak. Panelde Türkiye’nin rol model, başarılı kadınlarından Gupse Özay, Canan Arın, Eda Tuğsuz, Müjde Esin, Ilgın Özdemir Yazgan deneyim ve birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. Panelin ardından ‘Türkiye’de Nesiller Boyu Eşitlik’ adlı serginin açılışı gerçekleşecek.

Beşiktaş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri panel, sergi ve farkındalık çalışmalarıyla gün boyu devam edecek. Hazırlanan ‘Beşiktaş’ın Gücü Özgür Kadınları tanıtım filminde Beşiktaş’ta yaşamayı tercih eden kadınlar, Beşiktaş’ın kadın dostu kimliğine vurgu yapıyor.

Etkinlik Bilgisi: Tarih: 7 Mart 2020 (Cumartesi), Ortaköy Kethüda Hamamı, saat 16.3