Komşuların derdini dinlediler

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, katılımcı yerel yönetim anlayışını ile hareket ederek mahalle sakinleriyle Beşiktaş Belediyesi’nin başkanlık katında bir araya geldi. Başkan Rıza Akpolat’a talep ve önerilerini ileten vatandaşlar buluşmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Seçim döneminde yerel yönetimlerin aktif katılımcı bir anlayışla hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bu kapsamdaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz yaz ayında Açık Mikrofon ve Halk Buluşmalarında mahalle sakinleriyle bir araya gelen, Başkan Rıza Akpolat söz verdiği gibi bugünde Konaklar, Levent, Nisbetiye, Akatlar, Etiler, Kültür, Arnavutköy, Bebek, Kuruçeşme, Mecidiye, Ortaköy ve Ulus mahallesi sakinleriyle başkanlık katında görüştü. Vatandaşlar söz alarak talep ve önerilerini dile getirirken Başkan Rıza Akpolat da vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinleyerek tek tek not aldı. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları başta olmak üzere birim müdürleri de toplantıya katılarak vatandaşları dinledi. Yapılan halk buluşmalarından duyduğu memnuniyeti dilen getiren vatandaşlar demokratik ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergilediği için Başkan Rıza Akpolat’a teşekkür etti.

Beşiktaş’ta katılımcı anlayışı hayata geçirdik

Buluşma öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Rıza Akpolat, ilçede bulunan birçok kesimle görüştüklerini belirterek şunları ifade etti.

‘’Biz her belediye meclisinden bir hafta önce ilçemizde bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, kent konseyiyle, site yöneticileri ve site müdürleriyle muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Belediye meclisiyle ilgili bilgilendirmemizi yapıyoruz. Onların belediye meclisine olan katkılarını dinliyoruz. Katılımcı anlayışı orada hayata geçirdik. Açık mikrofon etkinlikleri yaptık mahallelerimizde mahallelerimizin sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımızın sorunlarını sıkıntılarını dinledik. Birçok soruna da bu sayede çözüm bulduk. Ufak tefek gibi görünen ama bizim günlük hayatta zorlaştıran konularla ilgili büyük adımlar attık. Beşiktaş’ta yaşayan insanlarımızın yüzde 40’ı 60 yaş üzeri bununla ilgili bir takım hizmetlerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerin ve üniversite öğrencileriyle ilgili nasıl bir çalışma içindeysek aynı zamanda 60 yaş üzeri vatandaşlarımız içinde bu alanda onların sosyalleşebilecekleri kişisel bakımlarını yapabileceği bir alanı da hizmete açacağız.’’

Yüzlerce kişiyi ağırlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 23 Ocak Perşembe günü Abbasağa, Cihannüma, Yıldız, Balmumcu, Gayrettepe, Levazım, Muradiye, Sinanpaşa, Türkali, Dikilitaş ve Vişnezade mahalle sakinleriyle bir araya gelecek.