Beşiktaş, Ata’sını 10 Kasım’da gün boyu anacak

Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81 yıl dönümünde Dolmabahçe’de ve Beşiktaş’ta gün boyu düzenlenecek etkinliklerle anacak. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ata’nın Dolmabahçe Sarayı’nda son nefesini verdiği yatağının başında hazır bulunarak resmi anma törenine katılacak.

06.30’dan itibaren Beşiktaş Belediyesi ve TRT arşivi özel görüntülerinden oluşan özel Atatürk yanını Barbaros Meydanı ve Dolmabahçe Sarayı girişinde bulunan dev ekranlardan saat 20.00’ye kadar yayınlanacak. 08.50-09.10 saatleri arasında ise Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı Atatürk Dairesi’nden canlı yayın aktarılacak. 10 Kasım’a özel olarak TCG Yavuz Fırkateyni 10.00-12.00 ve 14.00-18.00 saatleri arasında Beşiktaş Deniz Müzesi iskelesinden kalkacak teknelerle ziyaret edilebilecek.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için düzenlenen Mevlid-i Şerif Programı 12.55’te Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde (Dolmabahçe Camii) başlayacak. Saat 05.30’dan itibaren Mustafa Kemal ile Uyanış temasıyla Ata’mızın kendi sesinden Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye uzanan ağaçlı yol boyunca özel dinletiler saat 23.00’e kadar sürecek.

18.3 itibari ile Barbaros Meydanı’ndan gökyüzüne süzülecek olan ışık hüzmesi Ata’mızın ölümsüzlüğünü temsilen tüm gece boyunca Beşiktaş’tan İstanbul’u aydınlatacak. Gün boyu süren anma programı etkinliklerine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katılacak.