Sarıgüller para için kapıştı!..

Şişli Belediyesi’nin eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, amcasının oğlundan aldığı borcu ödemedi. Borcunu geri isteyen kuzen, Sarıgül’ün azmettirmesiyle tehdit edildiğini ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Emir Sarıgül’e uzaklaştırma kararı verdi. Murat Sarıgül, “Bir anlık sinirle ifade verdim. Emir ile aramda hiçbir sıkıntı yoktur” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Emniyeti’ne başvurdu. Murat Sarıgül’ün iddiasına göre amcasının oğlu Emir Sarıgül 2017 yılında işleri büyüteceğini söyleyerek kendisinden 300 bin dolar aldı. Borcu geri ödeyeceğini söyleyen Emir Sarıgül yine iddiaya göre 2019 yılı Eylül ayı olmasına rağmen borcunu kuzenine ödemedi.

Borcunu ödemek için adam tuttu

Bunun üzerine Sarıgül’le iletişim kuran Murat Sarıgül borcunu istedi fakat karşı taraf borcunu ödemeye yanaşmadı. Bir de Murat Sarıgül’ün telefonu çaldı. Arayan C.G. isimli şahıs Murat Sarıgül’e Emir Sarıgül’ün borcunu unutmasını aksi takdirde sonuçlarının kötü olacağı yönünde tehdit içerikli sözler sarf etti. Konuşma sonrası bir mekânda C.G. ile karşılaşan Murat Sarıgül mekân çıkışında C.G.’nin tehdit ve hakaretlerine maruz kalarak üzerine bir de dayak yedi.
155 polis imdat hattını arayarak yardım isteyen Murat Sarıgül yediği dayağı görüntülemek için video çekti. C.G.’den şikâyetçi olan Murat Sarıgül yediği dayak sonrası birde İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak kendisini tehdit ettiren kuzeni Emir Sarıgül hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Mahkeme kararına göre Emir Sarıgül, kuzeni Murat Sarıgül’e 1 ay süre ile iş yeri ve konutuna yaklaşmamasına, telefon ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, şiddet tehdidi, hakaret, tehdit ve küçük düşürücü sözlerde bulunmamasına hükmetti. Soruşturma devam ediyor.

Bir anlık sinirle ifade verdim

Murat Sarıgül, “Emir Sarıgül ile amca çocuklarıyız. Aramızda herhangi bir sorun, problem, vs bulunmamaktadır. En son 1 Kasım Cuma günü birlikte öğle yemeğindeydik, şahsım olarak yaşadığım sıkıntılı günlerin bir tezâhürü olarak, aramızda sadece bir sözlü münakaşa geçti, bu münakaşadan kendisine vazife çıkaran C. G. isimli şahıs, durumdan reklam elde etmek adına, şahsıma tehdit, hakaret, ve darp eylemlerini içeren fiillerde bulundu. Bundan dolayı kendisinden şikâyetim devam etmektedir. Bizim aramızda herhangi bir alacak ya da verecek durumu yok, ifademi C. G. isimli şahısın saldırısı sonrası, sıcağı sıcağına, ve biraz sinirle verdim, sonrasında gerekli düzeltmeleri yaptım. Konu yargıdadır, bunun haricinde Emir Sarıgül ve diğer aile üyelerimizle aramızda en ufak bir problem bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.