Bandırma Vapuru Oyunu, Dünya Prömiyeri Beşiktaş’ta gerçekleşti

Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Milli Mücadele ruhunu anlatan ‘’Bandırma Vapuru’’ adlı tiyatro oyunu Dünya Prömiyeri Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı oyunda elde edilen gelir TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

Beşiktaş Belediyesi, Atatürk’ün bize emanet bıraktığı Cumhuriyete ve milli değerlere sahip çıkarak bu anlamlı haftayı Beşiktaş’a yakışır bir şekilde kutlamaya devam ediyor. Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümünde ‘’Bandırma Vapuru’’ adlı tiyatro oyunu Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Dünya çapındaki oyun yazarı Kosta Kortidis tarafından yazılan Bandırma Vapuru oyunu izleyicileri 100 yıllık bir tarih yolculuğuna çıkararak Milli Mücadele ruhunu bir kez daha bizlere yaşattı. Zaman zaman duygu dolu anlara sahne olan tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Oyunun tüm gelirleri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, oyun sonrasında kısa bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı. ‘’ Cumhuriyet Bayramı’nı iki gündür Beşiktaş’ta kutlayarak faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Beşiktaş bu anlamda konu cumhuriyet değerleri olduğunda Türkiye’nin ve İstanbul’un gururudur. Dün çok coşkulu bir kutlama gerçekleştirdik, devamında Bandırma Vapuru isimli oyunu dünya prömiyerini Beşiktaş’tan başlatmak çok önemli çünkü Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta Beşiktaş’tan bir istimbota binerek Bandırma Vapuru’na gitmiştir’’ dedi. İstiklal Mücadelesinin başladığı yerin de Beşiktaş olduğunu ifade eden Başkan Akpolat,’’Oyunun tüm gelirlerinin de Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına bağışlandığını söyleyerek sözlerini tamamladı.

‘’Bandırma Vapuru’’ oyunundan sonra Başkan Akpolat tiyatro oyuncularına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederek, her bir kişi adına Tema Vakfı’na fidan bağışı yapıldığını belirtip oyunculara plaketlerini takdim etti.

Oyunla ilgili düşüncelerini sosyal medya hesaplarından da paylaşan Başkan Akpolat şu ifadeleri kullandı.’’ Çok kıymetli sanatçıların yer aldığı ‘Bandırma Vapuru’ oyununun dünya prömiyeri, gelirinin tamamı TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmak üzere dün akşam Süleyman Seba Kültür Merkezimizde sahnelendi. Cumhuriyetimizin 96. yılı tekrar kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!’’