Beşiktaş’ta 17’nci “Yeditepe Huzur” denetimleri

İstanbul genelinde gerçekleştirilen “Yeditepe Huzur” denetimleri kapsamında Beşiktaş’ta yapılan denetimlerde, ilçe emniyet müdürlüğü, trafik, motorize yunus ekipleri yer aldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde İstanbul’daki 39 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 17’nci “Yeditepe Huzur” denetimlerinde, polis helikopteri destek verirken, hassas burunlu köpekler de görev aldı. Maltepe Gülsuyu Köprüsü, Küçükçekmece ve Beşiktaş’ta yapılan denetimlere, ilçe emniyet müdürlüğü, trafik, motorize yunus ekipleri katıldı. Özel harekat polislerinin çevre güvenliğini sağladığı denetimlere polis helikopteri havadan destek verdi. Ekipler, şüpheli gördükleri araçları durdurarak didik didik aradı. Araç içindeki kişilerin kimlik sorgulamaları ve üst aramaları yapıldı. Aynı zamanda cadde üzerinden geçen minibüsler ve ticari taksiler kontrol edildi. Hassas burunlu narkotik köpekleri şüpheli araçlardaki aramalarda görev aldı.

GBT sorgulamaları yapıldı

Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapılan denetimlerde, aranan kişilerin üzerinden silah, bıçak, uyuşturucu maddeler bulundu. Belirlenen uygulama noktalarında giriş ve çıkışların kapatıldığı kontrollerde, sorgulanan kişilerin el çantaları, bavulları ve araçları da kontrol edildi.