İstanbul Comics & Art Festival

ICAF, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Dream Sales Machine organizasyonuyla, 12-13 Ekim tarihlerinde Ortaköy Yetimhanesi, Kethüda Hamamı ve Feriye’de…

İstanbul Comics & Art Festival, çizgi roman, karikatür, sokak sanatı, fanzin, illüstrasyon ve animasyon disiplinleri üzerinden atölye, söyleşi, sergi, gösterim ve kamusal alan uygulamaları gibi yaratıcı deneyim alanları sunan, çizgi ve sokak kültürünü bir araya getiren bir açık hava festivalidir.

ICAF, 11 Ekim’de Urban Art projesiyle, Berlin – İstanbul kardeş şehri 30. yılı kutlamaları kapsamında; Berlinli küratör Denis Leo Hegic’i İstanbul’a davet ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı projede; on sokak sanatçısı Beşiktaş’ın duvarlarına mural çalışmaları gerçekleştiriyor.

ICAF dördüncü yılında, “Hayvan Gibi” ana başlığı altında; çizgi roman karakterlerinin hayvan güçlerini, karikatürde hayvan diyaloglarını, sokak hayvanları ile kamusal alan ilişkisini ve sanatta hayvan temsillerini konuşuyor. 

Neler Var?
Çizgi Roman / Yayınevleri / Karükatür / Fanzin
Çizgi roman kültürünü Türkiye’ye taşıyan dükkânlar, yayın evleri ve koleksiyonerlerin özel seçkileri ile fanzin dünyasına dair eski ve yeni üretimleri keşfedin.

Animasyon
Yerli ve yabancı animasyonlardan gösterileceği animasyon kuşağı ‘’Hayvan’’ teması üzerinden bir seçki ile izleyicilerle buluşuyor.

Atölye ve Söyleşiler
Çizgi ve çizgiye dair tüm disiplinlerin önemli çizerler eşliğinde deneyimlenebileceği atölyeler, usta ve genç çizerlerin üretim pratikleri üzerinden kafa açıcı söyleşiler.

Müzik
Alt kültür temsilcisi punk ve rap müzik grupları festival sahnesinde!

Tarih: 12-13 Ekim 2019
Yer: Feriye – Ortaköy Yetimhanesi – Kethüda Hamamı
Festival noktalarını harita üzerinde görmek için tıklayınız

Detaylar: www.icaf.com.tr