Etiler’de festival coşkusu

Ana sponsorluğunu Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı Etiler Sanatçılar Parkı’nda kültür ve sanat ağırlıklı programı ile 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EtilerFest’te vatandaşlar bir araya gelecek.

Festivalin içeri Hülya Çavuş Eğitim Vakfı (HÇEV) tarafından hazırlanan 5. Etiler Festivali’nin bu yılki ana teması “Bir Toplumun Umudu: Eğitim ve Öğretmenlerimiz”. Özellikle Köy Enstitüleri üzerinden vurgu yapılacak olan festivalde, Türkiye’nin öğretmen yetiştirme mirası ele alınacak.

Levent ve Etiler’le bütünleşmi duayen isimlere verilen Emek ve Şüükran Ödülü, bu yıl Atilla Dorsay’a takdim edilecek. Bu özel gecede Ahmet Ümit, Burak Göral, Hasan Cemal, Mehmet Yalçın, Meral Orhonsay ve Türkân Şoray birer konuşma yapacak. Ayrıca Zülfü Livaneli, canlı bağlantı ile katılacak. Nil Burak da sevilen şarkıları ile yer alacak. Festival boyunca Atilla Dorsay kitapları standı ziyarete açık olacak. Ödül töreninin ardından Dorsay, stantta okurları için kitaplarını imzalayacak.

Onur konuğu Türkan Şoray

Türkan Şoray, etkinliğin onur konuğu olarak yer alacak. Türkan Şoray’ın alana girişinden önce ise, Etiler ve civarında yaşayan sanatçılar, sanatlarından örneklerle izleyicilere anımsatacak.

Zakkum konseri

5.Etiler Festivali’nde 21 Eylül Cumartesi akşamı 20.30’da Zakkum konser verecek. Buna ek olarak festival alanında iki gün boyunca değişik etkinlikler, çocuklar ve büyükler için atölyeler, lezzet durakları, kadın üretimine saygı kapsamında açılan tasarım stantları yer alacak, canlı dinletiler ve dans gösterileri gerçekleştirilecek.

Zeki Müren’in bal mumu heykeli festivalde

Etiler ve Levent bölgesi ile özdeşleşmiş isimlerden biri olan Sanat Güneşi Zeki Müren’nin Madame Tussauds koleksiyonunda bulunan balmumu figürü, festivalde olacak. Bu bağlamda, “Komşumuz Zeki Müren” isimli bir istasyon sohbeti gerçekleştirilecek. Buna ek olarak, festivalin ana temasını vurgulayan Hasan Ali Yücel Klasiklerinden oluşmuş bir kitap serisi de yer alacak. Ayrıca, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir’in yaptığı “Yücel’in Çiçekleri” belgeseli de 22 Eylül Pazar 19.15’te gösterilecek.

İmza etkinlikleri olacak

22 Eylül’de, Tufan Türenç ve Turan Akıncı, Remzi Kitabevi standında 14.00’dan itibaren eserlerini imzalayacak.

Beşiktaş Belediyesi’nden büyük hizmet

Ana sponsorluğunu Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı EtilerFest, bir okulun bahçesinde başlayarak semte mal olan, varlığını eğitimle, gelişimini ise mahalle ve semt kültürü ile ilişkilendiren bir etkinlik. Önceki yıllarda Etiler Lisesi’nin bahçesinde “Etiler yılda bir kez eğitim için eğleniyor” sloganı ile düzenlenen festivalin tüm geliri ise, HÇEV’in eğitim ve öğretmen odaklı kapasite geliştirme projelerine ayrılıyor. Böylece, eğlencenin merkezi olan Etiler’in sakinleri, yılda bir defa, eğlenerek, eğitim için artı değer üretiyor Bu bağlamda, festivalde, mahalle ve semt kültürüne komşuluk ve dayanışma öğelerine atıf yapan alt temalar da yer alıyor.