Binlerce kaçak ürün ele geçirildi

İstanbul polisi tarafından Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Üsküdar, Küçükçekmece ve Fatih ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 7 bin 450 paket gümrük kaçağı sigara, 9 bin 800 puro, 237 kilo nargile tütünü, 950 paket sigara tütünü ve benzeri ürün ele geçirildi. Farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçları Mücadele Şube polisinin 16 ve 28 Ağustos tarihlerinde düzenlediği bu operasyonlarda yakalanan Rıza A. (42), Ertan K. (47), Fikret B. (55), Ziya A. (33), Mehmet A. (39), Özbekistan uyruklu N.B. (28), M.I. (32) isimli kişiler hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem yapılarak savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Polisin düzenlediği operasyonlarda yakalanan şüphelilerin ikametlerini, kenar mahallelerde kiraladıkları gecekondu ve depo tarzındaki yerlerde sigara ve nargile tütünü imalatı yapan atölyelere dönüştürdükleri ve sağlıksız koşullarda üretilen ürünleri piyasaya pazarladıkları iddia edildi. Bu yolla büyük vurgun yapan şahısların, haksız yere kazanç elde ettikleri belirtiliyor.