Öğrenci semti Beşiktaş’ta kiralar el yakıyor

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin kalacak yer sorunu hakkında Kredili Yurtlar Kurumu’na yapılan başvurular belli oldu. Pek çok öğrenci yurtlarına yerleşirken, birçoğu da açıkta kaldı. Yurda yerleşemeyen öğrencileri ev bulma telaşı sardı. Özellikle aile bütçesini yakından ilgilendiren kiralık ev fiyatlarında 1+1 daireler semtlere göre değişiklik gösteriyor.

En pahalı ilçe Beşiktaş
Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi gibi kampüslerinin yer aldığı Beşiktaş 1+1 evlerin en pahalı olduğu ilçe. Burada kiralar 1.700 TL’den başlıyor. Bu nedenle Beşiktaş’ta uygun fiyatlı öğrenci evi bulmak oldukça güç. Kiralar ortalama 2.500 TL civarında seyreden ilçede, evlerin lüks olması halinde ise fiyatlar 5 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Öğrenci evlerine alternatif apart evler
Kiraların yüksek olmasından dolayı, öğrenci evlerinin alternatifi olan apart yurtların ücretleri ise; okula yakınlıklarına ve sundukları imkanlara göre değişiklik gösteriyor. Öğrencilere 2 kişi ve 4 kişilik oda alternatifi sunulan apart evlerde, internet, temizlik, çamaşır gibi hizmetler de sunuluyor. Ayrıca apart evlerin güvenlikleri de bulunuyor. Bu evler semtleri ve lüks olma durumlarına göre öğrenci başına 1.500 TL’den başlayıp 3.000 TL’ye kadar yükselebiliyor.