Beşiktaş ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinliği bu ay 4 Ağustos’ta!

Sokak Bizim Derneği, Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinliği düzenliyor. 4 Ağustos Pazar günü Türkali Mahallesi Gazi Refik Sokak’ta gerçekleşecek olan etkinlikte tüm Beşiktaşlılar ‘Sokak Bizim’ diyecek.

Beşiktaş Belediyesi, Sokak Bizim Derneği ile birlikte ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinliği düzenliyor. İnsanların içinde bulunduğu ulaşım ve trafik problemlerinden yola çıkarak, bu problemin sokak ve sokak kültürü üzerindeki etkileri hakkında farkındalık yaratacak etkinlik 4 Ağustos Pazar günü Türkali Mahallesi Gazi Refik Sokakta gerçekleşecek.

Her ay “Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinlikleri kapsamında belirlenen sokaklar; gün içerisinde araç trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılacak.

Etkinlik süresince sokakta her yaştan insanla çeşitli sanat atölyeleri, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, piknik, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Beşiktaşlılar Sokak kültürünü doyasıya yaşayacakları araçsız bir gün geçirecek. Sokaklarımızı geri almak, sokak kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için vatandaşlar bir araya gelecek.