Eşimin şehit olduğunu gururla söylüyoruz

15 Temmuz darbe girişiminin başladığı kritik illerin başında yer ve 3 yıl önce korku ve dehşet dolu bitmek bilmeyen saatlere sahne olan İstanbul’un dört bir yanında anma etkinlikler yapıldı. 251 şehit törenlerle anıldı. Camilerde de dualar okundu, şehitler rahmetle anıldı. Gaziler ve şehit yakınları o gece yaşananları bir kez daha anlattı. 15 Temmuz Gecesi İstanbul’da şehit olan 43 yaşındaki Şenol Sağman’ın hikâyesini eşi Çilem Sağman ilk defa o gün yaşananları anlattı. 16 yaşındaki oğlu Mert ile 3 yıldır yaşadığı süreci anlatan Sağman “251 şehidin içinde eşimin olması bizi mutlu ediyor. Ben de oğlum da eşimin şehit olduğunu gururla söylüyoruz. Tabi ki geçmiyor bu acı, ne kadar zaman geçerse geçsin hiç aklımızdan çıkmıyor” dedi.


Beşiktaş’ta yaşayan ve o gün yaşadıklarını anlatan Çilem Sağman “Eşim ve benim küçük bir yemek dükkânımız vardı. Ben yemekleri yapardım, o da motorla servis yapardı. Beraber çalışıyorduk. O gün çok kalabalık olmayınca ben 9 gibi dükkândan çıktım biz oğlumla Beşiktaş’a gittik. Şenol dükkandaydı. Sonra biz eve döndük. Şenol’u bizim evin karşısındaki çiçekçide gördüm. Ortalığın karıştığını duyunca konuştuk ben gidiyorum dedi. Olayların böyle olacağını hiç tahmin etmezdik ama sanki içime doğmuş gibi ‘Gitme, ya bir şey olursa’ dedim. ‘Bir şey olmaz’ dedi ve gitti, ondan sonra sadece Zincirlikuyu’da defnedilmeden önce gördüm. Göğsünden G-3 mermisiyle Şehitler Köprüsü’nde vuruldu. Ameliyattan sonra yoğun bakımda şehit oldu. Yanında arkadaşlarıyla gitmişti Köprü’ye. Askerle konuşurken vurmuşlar. Askere ‘bu yaptığınız çok yanlış, bu vatan hepimizn’ dedikten sonra vurulmuş. Vatan sevdalısı biriydi. O gece son kez tek bir sözünü duyamamak son bir kez görememek içimde büyük bir acı” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz sonrası yaşadıklarını anlatan Sağman “Tabi ki geçmiyor bu acı, ne kadar zaman geçerse geçsin hiç aklımızdan çıkmıyor. Her zaman onu anıyorsunuz ve acısı hep taze kalıyor. 251 şehidin içinde eşimin olması bizi mutlu ediyor. Ben de oğlum da eşimin şehit olduğunu gururla söylüyoruz. Oğlum da alıştı sayılır ama ne olursa olsun babasının boşluğunu dolduramıyorum” dedi.


İnsanların kendisine verdikleri tepkiye de değinen Şehit eşi Sağman “Şehit eşi olduğumu duyunca insanlar genelde iyi tepki veriyor ama bazıları da çok farklı şeyler söylüyor. ‘Gitmeseydi, sanki şehit mi oldu onlar’ diyorlar bu sözler insanın zoruna gidiyor. Bizim için kimin ne dediği çok problem değil ama tabii insan üzülüyor. Mahkeme kararlarını duyunca içimiz rahatladı. En azından cezalarını buldular diye sevindik” diye konuştu.