Torbacı başını yakalanan torbacısı ele verdi

Kurduğu uyuşturucu şebekesiyle sokaklarda ve evlere sipariş yöntemiyle uyuşturucu satışı yapan “Devran” lakaplı torbacı başı 5 adamıyla birlikte yakalanıp gözaltına alındı. Devran lakaplı torbacı, Şişli Kuştepe’de ikamet ettiği ve kurduğu çeteyle Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş ve Kağıthane civarında uyuşturucu satışı yaptığı belirlendi. Uyuşturucu çeteleriyle mücadele kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele,  Asayiş, Özel Harekât, Önleyici Hizmetler, oluşturduğu özel tim ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi günü Şişli’de yapılan denetimler sırasında, Cumhuriyet Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde şüpheli görüp üst araması yaptığı F.D.isimli 23 yaşındaki bir şahısın üzerinden 98 gram uyuşturucu ve 8.500 TL para ele geçirdi. Torbacı olduğu değerlendirilerek gözaltına alınıp emniyete götürülen şahısın üzerinde yapılan araştırmalardan ve alınan ifadesinden, “Devran” lakaplı bir torbacı başının adamı olduğu ve uyuşturucu teslimatına giderken yakalandığı tespit edildi.


 
Yapılan tespit üzerine başlatılan ve “15 Temmuz Demokrasi Şehidi Fahreddin Yavuz Operasyonu” ismi verilen operasyon kapsamında, Şişli Kuştepe’de ikamet ettiği ve kurduğu çeteyle Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş ve Kağıthane civarında uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen “Devran” lakaplı 34 yaşındaki Y.Z.C. isimli torbacı başının ve çetesinin çökertilmesi için 20 Nisan Cumartesi ile 23 Nisan Cumartesi günleri arasında 4 gün süreyle Şişli Kuştepe Mahallesinde belirlenen 3 adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.


 
Yapılan operasyonlarda torbacı başı Y.Z.Ç. ile birlikte, B.S. (26) isimli bayan şahıs ve şebekenin torbacıları olduğu belirlenen A.Ö. (45), C.C. (42), M.A. (23) ve Suriye uyruklu M.K. (25) isimli erkek şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Baskın düzenlenen ikametlerde yaptığı aramalarda, 1 kilo 185 gram kokain, 1.366 adet uyuşturucu hap, 66 gram marihuana uyuşturucu maddesi, 48 gram emdi uyuşturucu maddesi, 3 gram skunk maddesi ile 3 adet hassas terazi ve 8 adet fişek ele geçiren ekipler, yine aynı baskınlarda çetenin uyuşturucu madde ticaretinin takip edildiği 1 adet dizüstü bilgisayarına da ulaştı.


 
Operasyonda şebekenin uyuşturucu alacak verecek listesiyle, müşteri listesinin bulunduğu bilgisayarla birlikte yine uyuşturucu ticaretinden temin edildiği değerlendirilen 13 bin 830 TL ve 100 Dolar parasına da ulaşıp el koyan ekiplerin, yüklü miktarda uyuşturucunun yanı sıra bir sahte kimlik, bir çalıntı motosiklet ve bir kuru sıkı tabancayla gözaltına alıp adliyeye sevk ettiği üyelerinden, hakkında “uyuşturucu madde ticareti” ve “suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak” suçlarından aranma kaydı bulunan C.C ile şebeke lideri Y.Z.Ç. ve F.D. isimli torbacı tutuklanarak cezaevine kondu. Üyelerinden A.Ö. isimli erkek şahıs hakkında adli kontrol, M.K, M.A. ve B.S. isimli şahıslar hakkında ise savcılık talimatıyla serbestlik kararı verilen şebekeye yönelik polisin takip ve izleme çalışmaları devam ediyor.