Canan Kaftancıoğlu İstanbul’da ilçe başkanlarını toplayamadı

CHP’de kazan kaynamaya devam ediyor. Büyük bir krizle boğuşan CHP’de istifalar peş peşe gelirken dün akşam sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ilçe başkanlarıyla toplantı yapmak istedi. Ancak Kaftancıoğlu’nun davetine katılım olmadı.



Yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday belirleme süreçleri de hızlandı. Son günlerde CHP’nin İP ve gizli de olsa HDP ile yaptığı ittifaklar sonrası belirlediği adaylar parti tabanında da büyük tartışmalara neden oldu. Çok sayıda istifa haberleri gelmeye başladı. Önceki gece sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklayan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sabaha karşı istifasından vazgeçtiğini duyurmuştu.

İLÇE BAŞKANLARINI TOPLAYAMADI

Kılıçdaroğlu’nun istifasını istediği iddia edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün akşam sürpriz bir kararla ilçe başkanlarıyla toplantı yapmak istedi. Ancak Kaftancıoğlu’nun davetine 27 ilçe başkanı katılmadı. Kaftancıoğlu istifaların önünü kesmek için düzenlediği toplantıya katılan ilçe başkanlarına ‘Şimdi istifa etmeyelim, meclis üyeleri de atandıktan sonra yeniden değerlendirme yaparız’ dediği iddia edildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KAFTANCIOĞLU TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu yönetimindeki istifa krizini durdurabilmek için istifasını istediği iddia edildi. Kaftancıoğlu önceki gece sosyal medya hesabından görevden ayrıldığını duyurmuş, sabaha karşı istifasını geri çektiğini açıklamıştı.