İstanbul ilçe başkan adayları açıklanıyor!..

İzmir Belediye Belediye Başkan adayı açıklanmayınca. İstanbul ilçe belediye başkan aday isimleri bir daha ki PM toplantısında açıklanacağı öne sürüldü. İzmir’de Tunç Soyer’in ismi kesinleşince, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’yla görüşme yaparak, yeniden adaylığa talip oldu. Yapılan MYK toplantısında İzmir adayının açıklanması beklenirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tekrar adayım açıklaması ile ertelendi. Kulislere göre Kocaoğlu’nun Soyer ismine karşı olduğu için tekrar adaylığını açıkladı. İzmir’de yaşanan adaylık polemiği nedeniyle İstanbul ilçeleri için açıklanması beklenen belediye başkan adayları isimleri bir daha ki PM toplantısına kaldı. İzmir gibi İstanbul ilçe belediyele başkan adaylıklarında sorunlar yaşanacağı kulislerde konuşuluyor. Başta, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli olmak üzere ilçe belediye başkanlık adaylıklar konusunda bir çok ismin ortalarda dolaşması kimin başkan adayı olacağı merakla bekleniyor.

Bu arada edinilen bilgiye göre İstanbul ilçe Belediye Başkan adaylarının açıklanması Ocak sonu hatta Şubat başına kalabileceği kulislerde konuşuluyor.

CHP’de İzmir krizi dünkü MYK toplantısında da çözülemedi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Genel Merkez’den “Adayımız sensin” telefonundan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu soluğu Ankara’da aldı. Listelerde kendisine yakın bazı isimlerin olmadığını gören Kocaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir görüşme yaptı. Kulislere göre Soyer ismine başından beri karşı çıkan Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’na Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı önerdi.


Kılıçdaroğlu’nun, Soyer isminde kararlı olduklarını söylemesi üzerine daha önce aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu anketlerde isminin 4-5 puan önde olduğunu ve gerekirse görevden kaçmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu bu fikre de sıcak bakmayarak Tunç Soyer isminde kararlıyız dedi.  

Kocaoğlu’nun kazan kaldırması sonrası İzmir adayının açıklanması bir hafta daha rötar yaptı. İsmi açıklanması beklenen Tunç Soyer tüm ekibiyle birlikte pazartesi gününden beri Ankara’ya kamp kurmuş hatta kutlama yemeği bile vermişti. İzmir nedeniyle İstanbul’un ilçelerinin adaylarının belirlenmesi de bir sonraki PM toplantısına bırakıldı.