Cumhurbaşkanı Erdoğan konsere gidecek mi?..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ankara’da gerçekleşecek Fazıl Say’ın, “Truva Sonatı” konserine gitmesinin planlandığı belirtildi. Fazıl Say, geçen ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konserine davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ankara’da gerçekleşecek Fazıl Say’ın, “Truva Sonatı” konserine gitmesinin planlandığı belirtildi. Fazıl Say, geçen ay Erdoğan’ı konserine davet etmişti. 

Dünyaca tanınmış sanatçı Fazıl Say’ın yarın Ankara’da gerçekleşecek, “Truva Sonatı” konseri sanat dünyası kadar siyaset dünyasının da gündemini belirleyecek. Say, geçen ay Erdoğan’ı konserine davet etmiş Erdoğan ise, “program uyarsa gelebilirim” mesajı vermişti.

Erdoğan’ın yarın akşam ATO Congresium’da gerçekleşecek konsere son dakikada bir değişiklik olmaması halinde katılmayı planladığı öğrenildi. Erdoğan’ın konsere Cumhurbaşkanlığı’ndan geniş bir heyetle katılmasının da beklendiği ifade edildi. Davetin gelmesinin ardından yapılan ilk değerlendirmede olası protesto ve tepki değerlendirmelerinin yapıldığı, ancak bu endişelerin Erdoğan tarafından dillendirilmediği belirtildi.

Öte yandan konser için Erdoğan’ın olası katılımı nedeniyle konserin yapılacağı salon içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı da öğrenildi. Davetlilerin de bugün yüksek güvenlikten geçirilerek içeri alınacağı belirtildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 8 Ocak’ta yaptığı açıklamada, konsere ilişkin, “Cumhurbaşkanımız bu konsere katılmak istiyorlar. Özel kalemi tarih ayarlaması konusunda çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın bu ara epey dış teması olacak. Ayrıca, içeride de seçim süreciyle ilgili yoğun bir programı var. Umarız o tarihle ilgili olarak çok önemli bir gündem önümüze gelmez” diye konuşmuştu.