Beşiktaş’a sürpriz aday mı?..

Gazeteci Deniz Zeyrek en çok aday adayının bulunduğu Beşiktaş ile ilgili polemikhaber.com internet sitesinin yazdığı ilginç bir twitt attı ve “Bu doğruysa atlatma haberdir” dedi.
Zeyrek Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beşiktaş için sürpriz bir aday gösterebileceğini yazdı.
Haber için


Ancak daha sonra bu ismin Beşiktaş için değilde, İzmir için düşünüldüğü şeklinde haber yapıldı. Böylelikle  adayların açıklanmasına kadar birçok şeyin değişeçeği ve Kemal SKılıçdaroğulun açıklamasına kadar sabırla ve  her habere inanmadan beklemenin gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.
Haber için

Adayların açıklanmasına az bir zaman kaldı. Ocak ayının sonlarında Beşiktaş Belediye Başkanlığı için yaklaşık 44 aday olduğu belirtiliyor. Bunların içinden birçoğu Beşiktaşlı ama bir çoğu da Beşiktaş dışından.

Bilindiği gibi Beşiktaş Belediye Başkanı ve bazı meclis üyeleri ile müdürler, içişleri bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Köşe yazarlarından Mahmut Övür geçenlerde üç isim öne sürmüş., bunlardan belediyede 8 ay başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, Ataşehirden gelen Leyla Ünver ile Beşiktaş eski İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk’ün kuvvetli olduğunu söylemişti. Bunların arasına eski belediye başkanı İsmail Ünal’ın girebileceğini iddia etmişti.

Hatta İsmail Ünal için CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazdığı belirtilmişti Mahmut Övür’ün yazısında…

Öte yandan; Beşiktaş’ta konuşulan diğer bir konuda; BJK Başkanı Fikret Orman’ın, yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu Kemal Kılıçdaoğlu’na tavsiye etmesi… Bu konu yalanlansa da açıklamada detaya girilmemesi kamuoyunda acaba tartışmaları yarattı.

Diğer taraftan; kadın bir adayın gösterileceği son günlerde sıkça konuşulmaya başlanınca kadın adaylarında sayıları bir hayli arttı. Ancak son sözün Kılıçdaroğlu’nda olacağı için aday adaylarının beklemekten başka yapacak çareleri bulunmuyor, çalışmalara devam ediyorlar.

CHP eski genel başkan yardımcısı milletvekili Yasemin Önay Cankurtaran adı da siyasi kesimlerce dillendiriliyor.

Fidan Eroğlu, Gülay Yedekçi, Esra Oğul’da ilçede çalıştıklarını ifade ediyorlar.