Papağan sondayla besleniyor…

İşkence gören papağan Mesut Bahtiyar için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli hemen devreye girdi ve suç duyurusu talimatı verdi. Yine Pakdemirli’nin talimatıyla Bakanlık veterineri Hekim Esra Dağlı, sabaha karşı Beşiktaş Polis Merkezi’ne gitti. Özdemir’le birlikte karakolda tutulan papağanı Mesut Bahtiyar’a ilk müdahaleyi burada yaptı. Karakola gittiğinde papağanın çığlık attığını ve psikolojisinin çok bozuk olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Dağlı, “Hemen aldık, sakin bir ortama getirdik. Ayağında kırık şüphesiyle röntgenini çektik. Sol diz ekleminde çıkık olduğunu tespit ettik. Ameliyat olacak” dedi.
Halen İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tutulan Mesut Bahtiyar’ın yüz ve gözlerinde de darp izleri ve morarma olduğunu belirten Veteriner Hekim Esra Dağlı, “Hayvanın psikolojisi öylesine bozuk ki kendi kendine beslenemiyor. Sonda ile biz besliyoruz” diye konuştu.

Murat Özdemir hastanede tedavi edilecek


Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir 21 gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatacak. Özdemir’e ayrıca 5 bin 254 lira para cezası uygulandı.
Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü. Akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Özdemir,  burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevkedildi.

Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir’e “hayvana eziyetten” işlem yapıldı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen Özdemir’in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.
Öte yandan Özdemir’e, 5 bin 254 lira para cezası uygulandı. Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’nce, Özdemir hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nuna istinaden idari yaptırım kararı alındı. Buna göre, Özdemir’e 5 bin 254 lira para cezası kesildi.