Bu yaşta muhabirliğe başladım

Gazeteciliğin hiç kuşkusuz en önemli çalışanı muhabirlerdir. Bizim gazetemizde bu güne kadar onlarca muhabir gelip geçmiştir ve şimdi çoğu ulusal gazetelerde iyi işler yapmaktadırlar. Bizim yaştaki meslek arkadaşlarda şu anda bir çok gazetede önemli mevkilerdedir.
Çok değerli gazeteciler tüm gün gazete yayınlarımızda görev yapmaktadır. Toplanan haberler redakte edilerek, aylık biçimde yazılı basın-gazetemizde kesintisiz yer almaktadır. Haber sitemizde ise bu yayınlar günlük yapılmaktadır.
İnternet sitelerimiz ve radyomuzda ise ayrı bir ekip ve yönetim vardır. Bunu yayıncılık yapanlar daha iyi bilir. Hepimiz de gazetede kendi sektöründe çalışmaktadır. Bazılarımız muhabir bazılarımız redaktör bazılarımız grafiker bazılarımız sayfa tasarımı, bazılarımız fotoğraf çeker, bazılarımız internet haberlerine odaklanır. Bir çok arkadaşımız server, internet, prodüksiyon ve radyo yayınlarına yoğunlaşmıştır. Bizim tüm yayınlarımızda hep bir koşuşturma vardır.
Benim işim de haliyle yoğun, hata olmasın diye uğraşıp duruyorum. Özellikle Gazete Beşiktaş’ın çıkmaya yakın ayın son haftası gözümüz bir şeyi görmez oluyor. Dile kolay 19 yıldır yapıyoruz bu işi Beşiktaş’ta… 40 yaşında başlasak yaş gelmiş neredeyse 60’a…
Ama bir yaştan sonra yeni bir işe başladım ve ben tekrar muhabirliğe döndüm.
En kıdemli gazeteci benim diye Beşiktaş Emniyeti ve Kaymakamlık toplantılarını takip etme görevi verdiler. Zevkle de yapıyorum çünkü ortam güzel, dostane bir yaklaşım var, vatandaşlarla bir araya geliyoruz, sorunlarını dinliyoruz, çözüm yolları aranıyor ve biz aldığımız notları, uyarıları Beşiktaşlılara ulaştırıyoruz.
Özellikle Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ile birlikte iletişimde yeni bir sayfa açıyoruz. Ortak çalışmalara başladık. Gazete Beşiktaş’ta artık bu tür haberleri daha çok göreceksiniz.
***
Gazetenin genel merkezinde paslanmıştım, ne güzel oldu da haber takibine çıktım yine…
Hele hele siyaset haberleri ve şahit olduklarım çoğu zaman midemizi bulandırıyordu.
Söyleyeceğimizi söyledik her fırsatta da yazıyoruz ama görüyoruz ki eski tas eski hamam!..
Köşe başını kapmak için akla gelmedik entrika, iftira, bin bir numara…
İnek altında buzağı aramalardan tutun da, insanın evine barkına bile göz diken var!..
Biz de yanlış olmaz da, iftira ve entrika insanlık suçudur…
Herkesin ve her şeyin farkındayız.
Hayırlısı…
***
Ne güzel oldu sokağa çıkmak, insanlarla birlikte olmak, devlet adamları ile ciddiyet ile çalışmak.
Yazılı basın “Gazete Beşiktaş” benim kontrolümde biliyorsunuz. Gazete yapımının yanı sıra internette de önemli bir çıkış yaptık. Yeniden siteyi düzenledik, Artık tüm kent haberleri Gazete Beşiktaş’ta…
Beşikaş Medya Grup ayrı bir isim ve site ve www.besiktas.com.tr olarak yayın yapıyor. İçinde daha çok gençlikle ilgili haberler var. Radyo yayınları ünlüdür. Kore’den Çin’e, Japonya’dan Amerika’ya, Avrupaya açıldı onlar… Günde onbinlerce kişi dinliyor canlı yayınlarını… Haklardır da çünkü hepsi genç yöneticiler ve yayıncılar… Haberleri de müzik üzerine haliyle, spor, aktüel, yaşam ve taknoloji daha ziyade giriyorlar. Eğer Beşiktaş’ta çok önemli gündem ve siyaset haberi olursa tabii atlamamak için “son dakika ve flaş haber” şeklinde verirler, yoksa işleri güçleri radyo, müzik, spor, kültür, aktüelite… Ama ne yalan söyleyeyim ziyaretleçileri çok. Dünyaya açılmış durumdalar, yabancı dilyde yayın bile yaptıklarına şahidim. Yüzbinlerle ifade ediliyor takipçileri…
Onların adresi: www.besiktas.com.tr
Gazete Beşiktaş’ta biz daha ziyade lokal semt haberleri, polis adliye, siyaset, kent konuları işliyoruz. www.gazetebesiktas.com.tr adresinden izleyebilirsiniz.
Gelelim bizim muhabirlik hikayesine…
Kaymakamlık ve Emniyet huzur operasyonlarına başladı biliyorsunuz.
Takibini de en kıdemli olarak bana verdiler.
Valla zevkle yapıyorum.
Çünkü dediğim gibi hem emniyet müdürü, hem de kaymakam bizleri enerjik tutuyor.
Üzerimizdeki pası aldılar desem yalan olmaz.
Anlayacağınız; ben sevdim bu muhabirliği ve bu insanları…
Karar aldık…
Haberleri veriyoruz, ayrıca yorumlarla da katkıda bulunacağım bu huzur toplantılarına…
Ve bundan sonraki tüm çalışmalarına…
Aman takip edin, emeğimiz boşa çıkmasın!..
www.besiktas.com.tr deki gençleri geçeyim şu reytingte…