Ortak çalışmalara başladık. Huzur toplantılarına büyük ilgi

Beşiktaş Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantıları’nın ilki Levent Bölgesi’nde gerçekleştirdi. $ adet daha toplantı yapılacak. Hyatt Centric Hotel’de yapılan toplantıda vatandaşlar sorunlarını anlatırken Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve görevliler sorunlara çözüm aradı. Mahalle muhtarları ve vatandaşların da katılım sağladığı toplantıda Levent, Konaklar, Nisbetiye mahallelerinin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda uyuşturucu, tinerci, ve trafik sorunları gündem maddesi oldu. Vatandaşların sorularının ardından cevap bölümüne geçildi.

2 milyon hareket halinde insanın olduğu bir ilçedeyiz

Toplantı sonrası vatandaşların sorularını cevaplayan ve çocuk istismarcıları konusunda çok duyarlı olduklarını söyleyen ancak vatandaşında şikâyette bulunurken gerçekten istismarda bulunan kişiyi şikâyet etmesi gerektiğine dikkat çeken Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, “Uyuşturucu, tinerciler ve trafik sorunları bertaraf edebileceğimiz konular. Trafik konusunda birlikte çalışmamız gereken paydaşlarımız var. Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi. Unutmamamız gereken konu şu. Biz İstanbul’un en güzide noktalarında yaşayan ilçe sakinlerinden biriyiz ve 180 bin nüfus ve 2 milyon hareket halinde insanın olduğu bir ilçedeyiz. Bizim rehabilitasyon merkezimiz var. Burada çocuk tacizi gibi konularda çalışmalar içindeler. Bir evladımızın başını okşadığımız zaman karşı taraftaki ruh hastası biri bunu çekip çocuk tacizi vs diyerek bunu sağda sola paylaşarak bir kişinin haksız yere hayatını karartabilir. Bu çok hassas ve çok ince bir sırat köprüsü gibi bir konudur. Bu konuda her birimizin gerekli hassasiyeti göstermesi ve doğru adım atması gerekir. O kişi kendi hayatını yok eder başka sorumluluk ortaya çıkarır. Ama istismar konusu elbete bizim için her zaman çok önemli” dedi.

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan; “Kapımız 24 saat açık”

Site yöneticileri ile bir araya gelmek istediklerini ve vatandaşlara her zaman kapısının açık olduğunu ve özellikle kamera sistemlerinin sürekli çalışması gerektiğini altını çizen Önder Bakan, “Sitelerin varlığı Beşiktaş için önemli. Bir siteye girmek için bir sürü güvenlikten geçmek gerekiyor. Sitelerde sizinle bir araya gelmek istiyorum. Sizlerde bizi ziyaret edin. O alanları mesafesi olan alanlar gibi tutmayın. Sitelerinize bizi davet edin sizlerle temas halinde olalım. Bir başka konu kamera sistemlerinizi çok sık kontrol edin. Kamera sistemi çalışmayan alanlarla karşılaşmayalım. Bunun özellikle takibini yaparsak daha doğru iş yapmış oluruz. Bizlere ulaşmaktan herhangi bir çekinceniz olmasın. Beşitaş’ta hiç bir hadise olsun istemeyiz ama hadiseler olacak. Ama önemli olan hadiseleri yönetmektir. Sizlerin katkısı ile daha iyi işler yapılıyor. Bundan sonrada devam edecek” diye konuştu.

Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı önemli konulara değindi

Toplantıda gündeme gelen sorulara cevap veren Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, “Güvenliğin yüzde 50’si algıdır. Vatandaşlarımız çok tedirgin ama bunlar sizin kuruntularınız ve kaygılarınızdır diye düşünüyorum. Çünkü çok güvenli bir ilde ve ilçede yaşıyoruz. Beşiktaş en az asayiş ve en çok asayiş olan ilçeler arasında 39 ilçede Beşiktaş 30. Sondan 9.’yuz. Başka ilçelere bakınca sorun az ama sıfır noktasına ulaştırmak isteriz. Başta sayın kaymakamımızın önderliğinde bizler bu işi başarmak için buradayız. Bir diğer sorun tinerciler. O sorunu da çözeriz. Kesin çözüm için söz vermiyorum ama servisler araçları için ilçede boş alan var mı diye bakacağız. Levent’in ara sokaklarına değil o alana bırakın demek için belediye ile birlikte çalışma yapacağız. Trafikte aracının yanlış çekildiğini düşünen varsa hakkının peşine düşşün ama biz bunları fotoğraflarla belgeliyoruz. İnsanlar araçlarını uygun şekilde park etmiyor ve arkadaki insanları düşünmüyor. Bu sorunu toplum çözecek. Uyuşturucu konusunda en az operasyon yaptığımız ilçe Beşiktaş. Yakalanan şahısların çoğu burada oturmuyor. 230 kişinin sadece 30’u Beşiktaş’ta oturuyordur. Hayvanlara karşı yapılan kötü müdahalelere karşıyız. Bununla belediyeler ilgileniyor bunu bizlere de bildirin. Herkes bizden görev bekliyor ama komşuluk kavramı da unutulmamalı. Herkesin vicdanı kendi polisidir. Sizlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.