Levent’teki konsoloslukta hareketli saatler

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Konsolosluğun arka kapısında konsolosluk görevlisinin kapıda karşıladığı 3 kişi yaklaşık 20 dakika kaldıktan sonra buradan ayrıldı.

BAŞKONSOLOSLUĞA LÜKS ARAÇ GİRDİ

Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’den bu yana kayıp olduğu ve en son Suudi Arabistan Başkonlosluğu’nda olduğu öne sürüyordu. Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla konsolosluk binasında inceleme yapılacağını duyurmuştu. Konsoloslukta akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na akşam saatlerinde lüks bir araç girdi. Otoparka giren araç daha sonra buradan ayrıldı. Öte yandan Konsolosluğun arka kapısından ellerinde çanta olan 3 kişi girdi. Konsolosluk görevlisinin kapıda karşıladığı 3 kişi yaklaşık 20 dakika burada kaldıktan sonra Konsolosluk binasından ayrıldı.

BAZI KAPILARIN KİLİDİ DEĞİŞTİRİLDİ

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı ile ilgili başkonsolosluk binasında inceleme yapılması bekleniyordu. Öte yandan 4 Ekim’de ise başkonsolosluk çalışanlarının üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldı. Öte yandan, başkonsolosluk binası içerisinde yer alan birkaç kapının kilidinin de geçtiğimiz hafta değiştirildiği öne sürülmüştü.

TÜRK ÇALIŞANLARINA O GÜN İZİN VERİLMİŞ

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk binasına gittiği 2 Ekim günü, binada çalışan 28 Türk vatandaşına diplomat toplantısı olduğu gerekçesiyle izin verildiği öne sürüldü.