KÜLTÜR: Ünlü ressam Valentin Chirvase’in “İstanbul’dan Güzellikler Ustalardan Yansımalar” Sergisi Trump Art Gallery’de

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçılara ve sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Trump Art Gallery bu kez, dünyaca ünlü Romen ressam Valentin Chirvase için kapılarını açıyor.

Eserleri dünyadaki önemli koleksiyoncu ve sanatseverin envanterine giren Chirvase, Türkiye’ye geldikten sonra İstanbul’a hayran kalmış ve kendini İstanbul’un güzelliklerini resmetmeye odaklamış. Chirvase’nin İstanbul’un farklı ışıklarında ve mevsim dönemlerinde çizdiği çalışmaları, sanatseverlere farklı deneyimler yaşatacak.

İlk kez 2005 yılında Türkiye’ye gelen ve iki yıl boyunca İstanbul’un güzelliklerini resmeden Chirvase; Ayasofya, Kız Kulesi, Ortaköy ve Boğaziçi gibi İstanbul’un önemli noktalarının yanı sıra başta Ayvazovski olmak üzere önde gelen Rus ressamların çok önemli tablolarını yeniden yorumladığı çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Küratörlüğünü Bülent Aydın’ın üstlendiği “İstanbul’dan Güzellikler Ustalardan Yansımalar”, 30 Eylül tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.