AKTÜEL: Lösemili çocukların anneleri için defile

LÖSEV’in 20. Yıl kutlamaları kapsamında Anneler Günü öncesinde çocukları LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi gören annelere moral etkinliği düzenledi. LÖSEV’ingönül dostu değerli sanatçı Günsu Güngör’ün “İşte Hayat Defilesi” 11 Mayıs’ta LÖSANTE Çocuk & Yetişkin Hastanesi’nde yapıldı. 20 Yıl boyunca LÖSEV’in daima yanında olan sanatçı Günsu Güngör, “İşte Hayat” isimli bu projeyi sahibi olduğu G&C Patchwork Studioöğrencileriyle lösemili çocukların anneleri için tedavinin zor şartlarında annelere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla hayata geçirdi. Büyük ilgi toplayan defilede Anadolu’nun en eski el sanatlarından biri olan kırkyamanın çağdaş formda kıyafetlere uyarlanmış hali sergilendi.

Moda Tasarımcısı Günsu Güngör “LÖSEV annelerimizin Anneler Günü’nü ve LÖSEV’in 20. Yılını kendi bildiğimiz dille yani kırkyama ile kutlamak istedik. Bizler küçük kumaş parçalarına hayat verirken, LÖSEV de 20 yıldır hiç durmadan on binlerce lösemili çocuğa her gün hayatvermeye devam ediyor. Zaten defile adını tam da bu ortak amaçtan aldı, yani hayatın ta kendisinden “İşte Hayat” tan .” diyerek duygularını dile getirdi.

Defilede LÖSANTE’de tedavi görüp iyileşmiş olan 12 yaşındaki Derin ve halen tedavisi

devam eden 8 yaşındaki Kumsal da mankenlik yaptı. Derin ve Kumsal “Çok heyecanlı bir gün geçirdiklerini, annelerine unutulmaz dakikalar yaşattıklarını ve onları çok sevdiklerini” söylediler.

LÖSEV Kurucu Başkanı Hematolog Onkolog Üstün Ezerise : “Günlerce, gecelerce uyumadan çocuklarının başından ayrılmadan en büyük savaşı onlarla birlikte veren annelerimiz bizim baştacımızdır. Lösante’de bu defileyi düzenleyerek annelerimize moral vermek istedik. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi