Murat Hazinedar ve Tahir Doğaç Belediyeyi paylaşamıyor!..

Beşiktaşlılardan gelen tepkiler artınca, İç işleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar’ın isim ve imzaları da Belediyeden silindi.
Bilindiği gibi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığ’ınca görevden alınmasından sonra, Beşiktaş Belediyesi’nde yine İçişleri Bakanlığı’nca bir çok görevden uzaklaştırma ve yer değiştirme yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nca meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’de Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la birlikte görevlerinden alınmıştı. Murat Hazinedar’ın yerine daha önce de Hazinedar’ın başkan vekilliğini yapan Tahir Doğaç seçilmişti.


Bu arada Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı, Kültür Müdürü Mürvet Günday ve özel kalem müdürü olan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın kız kardeşi Pelin Başlangıç’ta görevlerinden İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırıldı. Bu kişilere bazı başka isimlerinde, inceleme ve soruşturmalar sonucu eklenebileceği vurgulanıyor.

Murat Hazinedar

İddialar, FETÖ, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, zorla bağış toplama gibi birçok ciddi iddiayı kapsıyor. Konu hakkında müfettişler incelemeler devam ettiği ve sona gelindiği, yakında raporların hazırlanacağı belirtiliyor.
Edinilen ilk bilgilere göre Beşiktaş Belediyesi’nin ve Beltaş Vakfı ile Beltaş A.Ş’nin milyonlarca lira borcu olduğu, ödemelerin yapılmaması ve doğru bir yönetim planı olmaması durumunda, kayyum dahi atanabileceği belirtiliyor. Hatta bu açıkça raporlarda yer alıyor.

Müfettiş raporlarının düzenlenmesine sayılı günler kala görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar’ın görevden alınmasından 2 ay sonra yazı ve imzalarının kaldırılması anlamlı bulundu.