KÜLTÜR: Geleneksel ile modern buluşuyor

Wim Delvoye’nin Güney Kore’nin Seul kentindeki en kapsamlı ilk sergisine Galeri Hyundai ev sahipliği yapıyor. Sanatçının geleneksel ile moderni birleştirdiği işlerinin olduğu sergi 27 Şubat ile 8 Nisan arasında ziyaret edilebilecek.

Sanatçı çizim, heykel, fotoğraf alanlarını deneysel teknikler, felsefi fikirler ve işçilik ile birleştirerek çalışmalar yapıyor. Sergide, sanatçının 20 yıldır ürettiği lazer kesim taş heykeller, elle oyulup müdahale edilmiş lastikler, mermer zemin montajları ve kabartmalı nesneleri yer alıyor.

Ferrari Testarossa (scale 1/2) 2017 Embossed aluminium 200 x 87 x 40cm
Ferrari Testarossa,  2017, Kabartmalı alüminyum

 

Lüks Rimowa valizler ve bir Ferrari Testarossa İranlı zanaatkarlar tarafından işlenerek bambaşka bir atmosfere sahip olmuştur.

Rimowa Klasik Uçuş Kabin Arabası, 2014, Kabartmalı alüminyum
Rimowa Klasik Uçuş Kabin Arabası, 2014, Kabartmalı alüminyum

 

Çalışmalarında Devoye’nin özgün tarzı ve Ortadoğu tasarımlarının geleneksel izleri bulunuyor. Çimento kamyonu gibi endüstriyel makinelerin üzerine paslanmaz çelikten lazer kesimle yapılmış heykeller Gotik mimari izleri taşıyor.

Wim Delvoye, yaptığı çalışmalarında günlük nesneleri kendine has üslubuyla yorumlayarak modern ve gelenekseli birleştiriyor.