EĞİTİM: Erken yaşta yurtdışı eğitimi

Gün geçtikçe eğitim alanında çocukların arasındaki rekabet ortamı da artıyor. Aileler çocuklarının gerekli tüm donanıma sahip olması ve iyi bir eğitim alması için çeşitli eğitim alternatifleri arıyor. Bunların başında da erken yaşta yurtdışında eğitim geliyor. Türkiye’deki ailelerin büyük bir çoğunluğu, çocuklarının yurtdışında eğitim almasını istiyor. Yabancı dili ana dili gibi öğrenmesi için, erken yaşta çocuklarını yurtdışındaki yaz okullarına gönderiyorlar. Bu sayede İngilizce’yi ana dili gibi öğrenen çocuklar, ilerleyen eğitim hayatlarında daha az zorluk çekiyor. Ayrıca yaz okullarında spor imkanı da bulunuyor. Böylece çeşitli spor aktiviteleri yaparken, bir yandan da İngilizce öğreniyorlar.

Çocuklarını tek başına göndermek istemeyen aileler için ise, ailelerinde katılabildiği yaz okullarının olması. Bu programlar sayesinde çocuklarına eşlik ederek, içleri rahat bir şekilde yurt dışında eğitim olanağından faydalanabiliyorlar. Hem çocuklar hem de ebeveynler dil eğitimi ya da kendi meslekleri ile ilgili sertifikalı programlara katılabiliyorken, isteyen ise, sadece yaz tatili yapabiliyor.

Erken yaşta yurtdışında eğitim alan gençler, dünya çapında eğitimin nasıl olduğunu görerek, vizyonlarını genişletiyor ve gelecek eğitim hayatları hakkında daha sağlam planlar yapabiliyorlar.