SPOR: Beşiktaş Sompo Japan:58 – Sakarya Büyükşehir Basketbol:71

Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 21. Haftasında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde Sakarya Büyükşehir Basketbol ile karşılaştı. Potanın Kartalları, Sakarya Büyükşehir Basketbol ile oynadığı maçta 58-71 mağlup oldu.

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca maçtan sonra yaptığı açıklamada, taraftardan özür diledi. ‘Kaybetmek sporun doğasında var ama kaybetme şekli önemli’ diyen Ufuk Sarıca, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle rakibi tebrik ediyorum. Hak ederek kazandılar. Oynadığımız oyunla kazanabilecek nitelikte değildik. Ben bugün bazı oyuncularımın kaybediş şekillerini oyunu terk edişlerini kabul etmiyorum. Sorumluluk bende. Bu hastalığın yerini tespit edeceğiz ve tüm takımı kaybetmemek için bunu kesip atacağız. Üstümüzde moral bozukluğu ve mental çöküş var. Oynayacağımız maçlar var. Sahada iyi olmak zorundayız. İki senedir buradayım ilk defa mücadele etmeden maç kaybediyoruz. Hiçbir doğruyu yapamadık. Takımın sağlığı için gerekeni yapacağız.” dedi.

Beşiktaş Sompo Japan’ın başarılı basketçisi Josh Adams ise, maç sonrası üzüntüsünü dile getirerek, “Üzücü bir mağlubiyet oldu. Son haftalarda kötü sonuçlar aldık. Rakip bugün bizden daha iyi oynadı ve enerji ortaya koydu.” şeklinde konuştu.