SİYASET: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Afrin açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin şehir merkezinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteği ile Özgür Suriye Ordusu tarafından bu sabah 8:30 itibariyle tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, “Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu tarihi günde tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Böyle bir gençlik olduktan sonra Allah’ın izni ile yeni Çanakkale Zaferlerini yakalamaya hazırız” diyerek Afrin ile ilgili müjdeli haberi söyledi.

Şu anda orada Türk bayrağının dalgalandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunu en başından beri yürekten destekleyen milletimize şükranlarını sunarak, ‘Türkiye bir kez daha haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.’ dedi. Bölgeyi yaşanabilir hale getirecek ve bölge halkının en kısa sürede evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımın atılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdaoğan, ‘Türkiye’nin ve milletimizin Suriye’nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi, terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır.’ şeklinde konuştu.