SPOR: Kartal, Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu!

Şampiyonlar Ligi’nde Vodafone Park’ta Bayern Münih ile oynadığı maçı 3-1 skorla bitirerek lige veda eden Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde rekor kırdı. Kara Kartal, grup aşamalarında iken, kendisinin ve Türkiye’nin daha önce kırılmamış rekorlarını kırmayı başardı.

Beşiktaş bu sezon 4 galibiyet, 2 beraberlik ve namağlup olarak, 6 maçta 14 puan toplayarak Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puanı toplayan Türk takımı oldu.

Grup aşamalarındaki 6 maçta 11 gol atan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarında en çok gol atan Türk takımı oldu.

Grup aşamalarında oynadığı tüm deplasman maçlarını kazandı ve Şampiyonlar Ligi’nde, lider olarak son 16’ya kalan ilk Türk takımı ünvanının sahibi de oldu.

Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne üst üste katılan ilk teknik direktör olarak Beşiktaş tarihine geçti. Ayrıca Şenol Güneş, %33,3 ile Şampiyonlar Ligi tarihinin en yüksek galibiyet yüzdesi ve maç başına 1,3 gol ortalaması ile en yüksek gol ortalamasına sahip hocası olarak tarihe geçti.

En son olarak Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde kendi sahasında yaptığı 8 maçta yenilgi yüzü görmeyerek de rekor kırmış oldu.