SPOR: Benfica’da Talisca sancısı

Talisca’nın milli takıma seçilmesi Brezilya’dan daha çok Portekiz basınında geniş yer alırken, Benfica’nın hesabını da altüst etti. Talisca’yı 25 milyon euro karşılığı satın alma hakkı bulunan Beşiktaş, bunun 4 milyon eurosunu 2 yılda kiralama bedeli olarak ödediği için 21 milyon euro daha öderse oyuncuya sahip olacak. Talisca’nın, Brezilya’nın formasını giymesi ve olası bir dünya şampiyonluğu durumunda çok daha yüksek fiyatlarla alıcı bulacağını düşünen Benfica’nın “Büyük fırsat kaçıyor” kaygısı da Portekiz basınına konu oldu.

Portekiz basınında gündeme getirdiği Talisca’nın milli takıma seçilmesi olayında, Benfica cephesinde bu seçimin ardından çifte hayal kırıklığı yaşandığı belirtildi. Brezilya Milli Takımı’na çağrılan oyuncuların dünya piyasasında fiyatını katladığı belirtilen haberlerde Benfica Kulübü ile ilgili iki sancılı duruma dikkat çekildi.

Benfica, kendi oyuncusu Jonas’ın Brezilya Milli Takımı’na çağrılacağına kesin gözle bakıyordu. Portekiz liginde 26 maçta forma giyen ve 31 gol atıp, 6 da asist yapan Jonas’ın seçilmesine kesin gözle bakan Portekiz ekibi, bu şekilde oyuncusunun fiyatını artıracağını ve iyi bir pazar oluşturup, satılacağını düşünüyordu. Benfica kulübünün bu satıştan 40 milyon euro gelir beklediği iddiaları da vardı.

Benfica kulübü Talisca’ya tehditle sözleşme uzattırmıştı. Portekizli kulübün korkusu Beşiktaş’ın satın alma opsiyonunu kullanma durumu. Talisca’yı 25 milyon euro karşılığı satın alma hakkı bulunan Kara Kartal, bunun 4 milyon eurosunu 2 yılda kiralama bedeli olarak ödediği için 21 milyon euro ödeyip bu oyuncuya sahip olacak. Talisca’nın, Brezilya’nın olası bir dünya şampiyonluğu durumunda çok daha yüksek fiyatlarla alıcı bulacağını düşünen Benfica’nın “Büyük fırsat kaçıyor” kaygısı da hem kulüpte hem Portekiz basınında yer aldı.