SİYASET: Seçim ittifakı Meclis’ten geçti

Seçim ittifakı teklifi Meclis’te kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ittifak teklifi AK Parti ve MHP’nin oyları ile kabul edildi. AK Parti ve MHP’nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi de içeren 26 maddelik ortak kanun teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

İlk açıklama hükümetten geldi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Meclis’te yoğun ve yorucu bir mesaiyle teklifi Genel Kurulda görüşerek kabul ettik. Türkiye’nin, demokrasimizin geleceği için emek veren, katkı sunan herkese teşekkürler” diye konuştu.

AK Parti ve MHP’nin ortak sundukları TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ittifak teklifi AK Parti ve MHP’nin oyları ile kabul edildi. AK Parti ve MHP’nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi de içeren 26 maddelik ortak kanun teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Seçim ittifakı teklifif, Anayasa Komisyonu’nda görüşüldüğünde iki değişiklik ile Meclis Genel Kurulu’na sevk edilmişti. Bu değişklikler 15. ve 20 maddede yapılmıştı. Görüşmeleri başından sonuna kadar Meclis’te takip eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi AK Partililer tebrik etti.