SPOR: Kara Kartal zirveye uçuyor

Kara Kartal 3. şampiyonluğuna adım adım ilerliyor. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Ziraat Kupası’nda mücadele eden ve Avrupa maçlarının yoğun olduğu dönemde ligde istediği sonuçları alamayan, geriden gelip zirveye tutunmayı başardı. Ligin 8. haftasına kadar 14 puan toplayabilen ve lider G.Saray’ın 8 puan gerisine düşen Kartal, 9. haftada da aynı şekilde rakibinin arkasında kaldı. Beşiktaş, 9. haftada 15 puanla, zirvenin 8 puan gerisine düşmesine rağmen, sonraki 16 maçta farkı eritti.

Süper Lig’de sırasıyla önce F.Bahçe, ardından Trabzonspor ve son olarak da G.Birliği’ni mağlup eden Kara Kartal; topladığı 9 puanla Başakşehir’i averajla geçerek ikinci sıraya yükseldi. Toplamda 50 puana ulaşan siyah-beyazlı ekip, rakibiyle puanları eşitledi.

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle ikinci sıraya kadar yükselen Beşiktaş, liderlik ve ardından şampiyonluk için umutlarını iyice artırdı. Kartal ligde 17 hafta sonra ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Geçtiğimiz sezonlarda Güneş yönetiminde büyük bölümünde liderlikte kalan siyah-beyazlılar, bu sezon henüz zirvede yer alamadı. Bazı haftalarında liderle aynı puanda olmasına rağmen averajla geride kalan Beşiktaş, kalan haftalarda hedefi liderliği ele geçirmek.