AKTÜEL: Taksicilerden kim haklı?..

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’ndan UBER isyanı. Bir süredir aralarında yaşanan gerilim bu sabah İstanbul Adliyesi’ne yansıdı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın UBER’in faaliyetlerinin yasal olarak engellenmesi talebiyle başlattığı hukuki girişimi destekleyen takisiciler, İstanbul Adliyesi’nde gösteri yaptı. İstanbullu taksiciler UBER’e erişimin engellenmesi için açılan davada yüzlerce taksi adliyede buluştu.

UBER ile mahkemelik olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından yapılan açıklama şöyle: “UBER’in faaliyetleri korsan taşımacılığın bir diğer görünümüdür. Turizm işletme belgelerinin seyahat acentası olmayan kişi ve kuruluşlmara devredilmesi yasaktır. Turizm işletme belgeleri, yabancı şirketlere ait web/cep uygulamaları aracılığıyla taksicilik faaliyeti niteliğinde amacına aykırı kullandırılmaktadır. D2 yetki belgesi ile belgelendirilmiş iken taksi taşımacılığı yapmanın korsan taşımacılıktan hiçbir farkı yoktur. UBER tarafından D2 yetki belgeli araçlar müşteri ile buluşturulmaktadır. Halkımız Amerikan menşeli korsan korsan uyaşık sistemi UBER’i kullanmasın.”
Taksicilerin adliye önündeki eylemde ‘Okyanus ötesi UBER taksiciliğine hayır’, ‘Adalet ne güzel ne hoş nimet’ pankartları açıp ve ‘Hırsız UBER’ sloganı atttı.