GÜNDEM: Kuzey Koreli hackerlardan saldırı!

Kuzey Koreli hackerlardan Türkiye’ye siber saldırı yapıldı. İnternet güvenliği kurumu McAfee’nin hazırladığı rapora göre, Kuzey Koreli hackerların Türkiye finans kurumlarına siber saldırı düzenlemesi dikkat çekti. Geçen hafta hazırlanan rapora göre, 2 ve 3 Mart tarihlerinde Kuzey Kore’den Türkiye’ye siber saldırı gerçekleştirildi.

Kuzey Koreli hackerlar, saldırı sırasında Türkiye’deki finans ve hükumet kuruluşlarını virüslü bir kripto para sitesine yönlendirerek gizli bilgileri çalmaya çalıştığı fark edildi. Bu girişimi ‘finansal hırsızlık’ olarak nitelendiren McAfee, Türkiye’ye yapılan siber saldırıda virüsün bir dosya içine yerleştirildiğini ve Türkiye’deki birçok bilgisayara bulaştığını bildirdi.

Siber güvenlik uzmanları, Kuzey Kore’ye karşı Batı yaptırımlarının sertleşmesi ile, Koreli hackerların finans kurumlarına yönelik saldırılarının da arttığını açıkladı. Güvenlik uzmanları, uluslararası bankalardan ATM’lere kadar pek çok yere saldırı düzenlendiğini, hackerların Adobe Flash’da bulunan bir açığı kullanmak için kısa sürede bir virüs geliştirebildiklerine vurgu yaptı.

Virüslü dosyalar, ‘oltalama’ yöntemiyle Microsoft Word ekli e-postalar aracılığıyla yayılıyor ve kullanıcıları Bitcoin almaya yönlendiriyor. Türk kullanıcılarına gönderilen -postalarda ise, sanal para platformunun ismine benzyen falcancoin.io uzantılı bir hesaptan gönderildiği belirtildi. Dosyanın görüntülenmesi ile içindeki virüs otomatik olarak indiriliyor. Böylece hackerlar bilgisayara uzaktan erişerek, önemli bilgileri ele geçiriyorlar.