SPOR: Quaresma’nın cezasına, Beşiktaş’tan itiraz!

Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan dolayı PFDK, Ricardo Quaresma’ya 5 maç ceza verdi. İlk maç cezasında Trabzonspor maçında forma giyemeyen Q7, 4 maç daha sahalardan uzak kalacak. TFF’nin resmi sitesinde yayınlanan PFDK Kararları’na göre, Ricardo Quaresma’nın rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketinden dolayı 5 resmi müsabakadan men ve 22.000 TL para cezası verildiği duyuruldu. Ayrıca, Beşiktaş A.Ş.’nin Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle de 30.000 TL para cezası ile Beşiktaş’ın taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ithar cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği açıklandı.

Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma’nın oynayamayacağı maçlar ise şu şekilde: Gençlerbirliği, Başakşehir, Alanyaspor ve Göztepe.

Beşiktaş, karara itiraz etti!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, PFDK tarafından Quaresma’ya verilen 5 maçlık ceza nedeniyle TFF Tahkim Kurulu’na adaletin sağlanması amacıyla başvuruda bulunacağını duyurdu.

‘TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun futbolcumuz Ricardo Quaresma’ya verdiği ceza yeni bir mağduriyet yaratmıştır.

PFDK’nın gerekçeli kararının ardından, TFF Tahkim Kurulu’na adaletin sağlanması amacıyla başvuruda bulunacağımızı, hakkaniyet ölçülerini aşan bu ağır cezanın yeniden değerlendirilmesinin zaruri olduğunu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK’

Ayrıca Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile oynanan maçta disiplin ihlalleri olduğunu iddia ederek, Fenerbahçeli oyunculardan Mehmet Ekici ve Josef de Souza’nın PFDK’ya sevk edilmeleri isteğini ve hem yayıncı kuruluş görüntüleri hem de fotoğraflarla TFF’ye iletti. Mehmet Ekici ve Josef de Souza’nın PFDK’ya sevki, neticesinde de cezalandırılmalarını istedi.

De Souza’nın Quaresma’ya fiziksel temasta bulunduğu fotoğraf paylaşılarak dosyada, Quaresma’ya fiziksel müdahalede bulunarak vurduğu belirtilmiştir. Aynı eylemden dolayı PFDK’ya sevk edilen Quaresma’nın şanssızlığı, hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakılması ve rapora konu edilmesidir. Benzer bir aylem gerçekleştiren Souza, rol yeteneği ile gözleri kandırması, hayretle karşılanmaktadır şeklinde ifadeler yer almıştır.

 

Pepe’ye fiziksel müdahalede bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Ekici hakkında ise, Pepe’yi hızlıca iterek düşmesine neden olduğunu, bunu bütün spor kamuoyunun gördüğünü ve görüntülerle ispatlanan eylemlere karışan bu oyuncuların TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edilmemeleri benzer eylemde bulunacak oyuncuları cesaretlendireceği ifade edilmiştir. Sunulan kanıtlar doğrultusunda bu iki oyuncunun PFDK’ya sevk edilerez cezalandırılmaları talep edilmiştir.