SİYASET: ‘Medya bağımsız olmalı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında milletvekillerine hitap ederek, bugün sıradışı bir grup toplantısı yaptıklarını söyledi. Hayatını kaybeden PM üyesi Yavuz Karan’ı sonsuzluğa uğurladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, eskrimde Avrupa şampiyonu olan Deniz Selin Üstündağ’ı da yürekten kutladı.

Medya’nın demokrasilerde önemli bir güç olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Medya, gelişmiş demokrasilerde 4. güç olarak kabul edilir. Gücü halk adına sorgulaması medyanın temel özelliğidir. Böylece gücü ellerinde tutanlar, daha sağlıklı karar almak gereğinde olurlar. Bizde bir yaygın medya, bir de yerel medya var. Sahipsiz olan yerel medyanın büyük beklentileri vardır. Son 3 yıldır Basın İlan Kurumu İlanlarına zam yapılmamıştır. Binlerce kişi yerel medyada, gazetelerde ve televizyonlarda çalışıyor, geçinemiyorlar. Ayakta kalabilmek için mücadele ediyorlar. Biz yerel medyanın da yaygın medyanın da güçlü olmasını istiyoruz. Medya bağımsız olmalı, özgürce yazmalı ve eleştirmeli. Demokrasiye sahip çıkmak gibi medyaya da sahip çıkmalıyız. Baskılara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bunu kimse unutmasın! İktidarın yaptığı her şeyi alkışlayan bir medya grubu, en çok demokrasiye zarar vermektedir. Demokrasi hepimiz için geçerli bir kuraldır çünkü, düşüncelerimizi özgürce ifade etmenin, haklarımızı rahatça yargıda arayabilmenin özü, demokrasiden geçmektedir.”