SPOR: Q7’ye müjdeli haber!

Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle PFDK’ya sevk edilen ve talimatlar gereği en az 8 maç men cezası alma ihtimali olan Quaresma’ya müjdeli haber geldi. Fotomaç’tan edinilen bilgilere göre, TFF Hukuk Müşavirliği’nin Souza’ya karşı hareketiyle en az 3 maç ve Mahmet Ekici’ye yönelik eyleminden dolayı da en az 5 maç men eylemleriyle toplam 8 maç men cezası alma ihtimali olan Q7 için PFDK’nın bu yılki emsal kararıyla alacağı cezanın 6 maçın altında olacağı belirtildi.

Disiplin Kurulu’nun, bu sezon rakibe yönelik eylemlere karşı ‘saldıran’ sev edilen benzer olayların tümünü ‘şiddet hareketi’ şeklinde değerlendirerek karara bağladığı bildirildi. Böylece, Quaresma’nın Mehmet Ekici’ye yönelik hareketinden dolayı 5 yerine 3 maç ceza alma ihtimali bulunuyor.

Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Quaresma, PFDK’ın emsal kararlarıyla hem Souza’ya hem de Mehmet Ekici’ye karşı eylemleri şiddet hareketi (kural dışı) olarak değerlendirilerek karar verilecek. Her bir eylemden 3’er maç olmak üzere toplam 6 maç men cezası alabilecek olan Quaresma’ya büyük ihtimalle Souza’ya yönelik hareketiyle ilgili haksız tahrikten indirim yapılacak. Souza’ya yönelik hareketten 2, Mehmet Ekici’ye yönelik hareketten ise 3 maç ceza tehlikesi olan Q7’ye muhtemelen 5 maç men cezası verilebileceği öğrenildi.