SİYASET: ‘İnsanlığa ihanettir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’den MHP Grup Toplantısı’nda flaş açıklamalar yaptı. Kadın hakları ile ilgili konuşan Bahçeli, ‘Fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz? Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları var. Gazi Mustafa Kemal, ‘Dünyadaki en güzel şeyleri kadınlar yapar’ demiştir. Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiç bir ihanet cezasız kalmaz.’ diyerek sözlerine devam etti:

‘8 Mart’ta kadınlar konuşuluyor. Dünyanın her yerinde herkes kadın hakları ile ilgili görüşlerini paylaşıyor. Kadını nasıl tarif etmeliyiz? Kadın anne mi, ebeveyn mi, eşine destek olan fedakarlık anıtı mı, namus timsali mi? Öncelikle sorun, en büyük ayıp kadının bir insan olduğunun unutulmasıdır. Kadın her şeyden önce bir insandır. Bu yıl Ocak ayında 28, Şubat’ta ise 47 kadın cinayeti işlenmiştir. 376 kız çocuğu cinsel istismara uğramıştır. İstismarcılar cezasını çekmeli ve iyi hal hakkı kullanılmamalıdır.

Kadına şiddet tablolarına daha ne kadar sessiz kalacağız? Meczubun biri çıkıp bunu diyanet adına yaptığını savunarak, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyebiliyor. Ne zaman bu kadar sapık türedi? Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir ve hiç bir ihanet cezasız kalmamalıdır.

Bu konuda hala bir arpa boyu yol alınamadı. Kadın annedir, vatandır, ülkedir, gelecektir, gelecek nesillerin teminatıdır. ‘Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz’ diyen milletimiz, kadına şiddet gösteren kişilere bedelini ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam, gereği neyse yapılmalıdır. Kadına el kaldıran bedelini ödemelidir. Şiddet kaynağında kurutulmalıdır. Bilim insanlarının şiddet konusunda çalışması gereklidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara yol açacaktır.’ diyerek tüm kadınların ve tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.