GÜNDEM: TSK açıkladı!

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı’nda 2872 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. TSK’nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla, Afrin’de, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve kardeş bölge halkını kurtarmak için, 20 Ocak’tan itibaren Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı belirtilmiştir.

Zeytin Dalı Harekatı’nın, ülkemizin uluslararası hukuktan dolayı sahip olduğu hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği açıklanmıştır.

Sivil ve masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı ifade edilmiştir.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, kara ve hava harekatları sonucunda 77 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu ve harekatın başlangıcından itibaren 2872 terörist etkisiz hale getirilmiştir.