SPOR: ‘Ders alınması gereken bir durum’

Trabzonspor-Beşiktaş maçı için Trabzon’a giden Kara Kartal’ı karşılamaya gelen ekibin içine sızan bir kaç rakip takım taraftarı hoş olmayan sözler söyledi. Teknik Direktör Şenol Güneş’e otobüse binerken tepki gösteren kişiler, ‘Trabzon’u sattın’ şeklinde bağırdı. Şenol Güneş duymazdan gelirken, tekrar aynı şekilde bağırmalar olunca, ‘Neyi sattık? Satmanın ne olduğunu biliyor musunuz’ şeklinde karşılık verdi.

Şenol Güneş’in konuşmasının ardından otobüs hareket ederken, rakip takım taraftarlarının tekrar olay çıkarması üzerine Güneş, takım otobüsünü durdurarak polislere tepki gösterdi. Bir polisin yanına giderek, burada şuçlunun onlar olduğunu, bu tür kişileri gözaltına almadıklarını, bu kişilerin ne Beşiktaşlı ne de Trabzonsporlu olduğunu söyleyerek, ‘Burada olay çıkabilirdi. Bunlar ya Fenerbahçeli ya da parayla tutulmuş kişiler. Bunları araştırın.’ dedi.

Bu konuşmadan sonra polis olay çıkaran kişileri otobüsün etrafından uzaklaştırdı.

Yaşanan bu olaydan sonra Trabzonspor’un eski yöneticisi Nevzat Aydın, twitter hesabından yaptığı paylaşımla ŞEnol Güneş’e destek çıktı.

Trabzonsporlu taraftarlardan Şenol Güneş’e çiçek
Beşiktaş’ın kaldığı otele çiçeklerle gelen Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş Teknik Direktör’ü Şenol Güneş’i ziyaret ederek çiçek verdiler. Trabzonsporlu taraftarlara teşekkür eden Şenol Güneş, havaalanında yaşanan tatsız olaydan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Bu olayın hiç kimsenin yararına olmadığını belirten Güneş, ‘Burada asıl önemli olan nokta, o gençlerin neden orada oldukları ve varsa onları kimin yönlendirdiği bulunmalıdır. Bu konu Türk futbolunun geleceği içinde çok önemlidir. O kişiler davranışlarıyla hem kendilerine hem de Trabzon’a zarar verdiler. Büyütülecek bir olay değil ama, ders alınması gereken bir durum.’ şeklinde konuştu.