SİYASET: Adaylığını açıkladı!

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Seçim için iddialı olan Hamzaçebi, Sözcü Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. CHP’nin İstanbul’u kazanacağını söyleyen Hamzeçebi, ‘Yola çıktım, çalışıyorum’ dedi.

Yeni görviyle birlikte seçim çalışmalarına başlayan CHP’nin yeni Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi şu şekilde konuştu:

Genel Başkanımızın bilgisi doğrultusunda, uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için çalışıyorum. Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu’na, ‘İstanbul’u kiminle kazanacaksanız ve halkta kimin karşılığı var ise, onu aday yapmalısınız’ dedim.

Topluma sorulmak üzere anket yapılacak. Araştırmalardan ben çıkacağım, bu yolda çalışıyorum, iddialıyım. Yeni görevim olan Genel Sekreterlik ve sorumluluk alanım da Cumhurbaşkanığı seçiminden milletvekilliği seçimine, yerel seçimlere kadar büyüdü.

Koltuk insanlara güç vermez, insanlar kendi güçleriyle ayakta kalırlar. Genel Sekreterlik güçlü ve onurlu bir görev. Bütün seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. CHP, İstanbul’a kazanacak.

İki tur olacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP’nin adayının 2. turda, muhtemelen yüzde 60 oyla Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağını iddia ediyorum. 2. turda AKP’den de bize oy gelecektir. Bu seçimde tercih demokrasiden yana olacak.

CHP, Türkiye’nin aydınlık geleceğini kuracak partidir, halkın umudu, kendi gücüne inanmaktır. Bu gücü büyüterek birliktelik sağlayacağız.