YORUM: Beşiktaş’ta kültür sanat ve iletişim!..

Beşiktaş yıllardır kültürün başkenti… Sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin… Kültür merkezleri, sanat olayları, iletişim çeşitliği ile her zaman öncü olmuştur. Bir şeyi yapmak önemli olabilir ama sürdürebilmek daha önemlidir. Onun devamı için çok çalışmak gerekir. Son zamanlarda iletişim ve kültür sanat faaliyetleri acısından bazı hizmetlerin aksadığı, bazılarının ise anlam değişikliğine uğradığı gözlemledik. Bırakın Beşiktaş gibi önemli bir ilçeyi küçük bir belde de dahi yapılmayacak icraatlara yönelindiğine şahit olunca insan şaşkınlık geçiriyor. Beşiktaş’ın dokusuna uyan var uymayan var. Zaten her şey ortada… Sürdürülen güzel işlere lafımız yok…

KONSERLERDEN GÜZELLİK YARIŞMALARINA

Konserlerden, senfonilerden, çağdaş sanat resim galerilerinden, gazetelere manşet olan rezil güzellik yarışmalarına, pop müzik konserlerine kadar evrilen bir süreci hak etmiyor Beşiktaş… Veya kültür ve sanat alanında sessizliğe gömülmeyi… Daha da fazla çıksın sesiniz istiyoruz.
Beşiktaş Türkiye’nin kültür düzeyi ve okuma yazma oranı en yüksek ilçesidir. Üniversitelerin en yoğun olduğu bölgedir. Beklentiler büyük ve çıta oldukça yüksektir. Kültür sanat olaylarına en çok önem veren insanlar Beşiktaş’ta yaşamaktadır. Beşiktaş’ta güzellik yarışması yapamazsınız, pop müzik konserleri ile bir yere varılamaz. Beşiktaşlıları kucaklayan olaylar tamam da, bu tür organizasyonlar topluma fayda anlamında bir şey katmaz. Organizatörlere para kazandırır!..
Yani yapılacak iş var, yapılmayacak iş var!..
Örneğin;
Beşiktaş’ta da ihtiyaç sahipleri bulunmaktadır, sünnet düğünü bile yapabilirsiniz de, ama bunun duyurusu veya töreni olmaz.
Yardıma muhtaç insanlara gıda, giyecek, yakacak verirsiniz ama gizlidir.
Bazı sağlık faaliyetlerinde bile fotoğraf yayınlanmamalı bence…
Okul yardımı, cami temizliği iletişim aracı değil ki?..
Yol yaptık, kaldırım yaptık, merdiven boyadık, kazık çaktık, çöp topladık hizmet tamam da, zaten belediyenin görevi değil mi bunlar?..
Tanıtım neyin nesi?…
Göze mi dürtmek lazım?..
Ama Kültür ve Sanat öyle değil!..
Geniş kapsamlı ve sadece Beşiktaş’ı değil her yeri ilgilendiren bir konu…
Detayları daha sonra açarım.
Söylemek istediğim, kültür ve sanat faaliyetleri acısından Beşiktaş Belediyesi yeni bir program yapmalı ve acil uygulamaya koymalıdır. Bu konuda da nasıl bir tanıtım yaparsa yapsın, hakkıdır. Ayrıca duyurmak da gerekir.
Beşiktaş’ın sosyal ve kültürel yapısını, dokuyu iyi bilen bir yönetici bu işi kolaylıkla çözebilir. Genç ve tecrübeli…
Yeter ki Beşiktaş’ı iyi bilsin!… Beşiktaş’lı olsun.

GÜVEN KAYBINI KAZANMAK GEREKİR

Seçimlere az bir zaman kaldı. Şu aralar seçimlerin öne alınması bile konuşuluyor. CHP, Beşiktaş’ı tekrar almak hatta oy oranının üzerine çıkmak istiyorsa acilen kültür sanat faaliyetleri başta olmak üzere halka dokunan belediye icraatlarına hız vermelidir.
Medyada çıkan haberler, FETÖ gibi rezil bir konu başta olmak üzere yolsuzluk, rüşvet gibi çok önemli iddialar, müfettişlerin belediyede olması, ne yazık ki güven kaybına yol açmıştır, bunu kabul etmeliyiz önce… Sizler de bunun farkındasınızdır mutlaka, bu güven kaybını önlemek için sessizliğe gömülmek yerine daha çok çalışmak gerekir. Bunun içinde seçimlere kadar tekrar tekrar kendinizi anlatmanız gerekecektir. Bu da ancak güzel işler ve iletişimle olabilir.

İLETİŞİM VE KÜLTÜR SANAT

Bu yeni dönemde, bir dizi kararlar alındığını biliyoruz. Bu kararların içinde mutlaka ve mutlaka iletişime yönelik işlere devam edilmesi gerekir. Bağımsız medya kanalları ile… Halk günleri ile… Esnaf ve vatandaş ziyaretleri ile…
Ve tabii kültür ve sanat faaliyetleri ile… Çünkü insanların birbirleriyle iletişim kurduğu mecralar halen buralardır. Alışkanlıklarda kolay kolay değişmez.
Her yıl yenilenen yaya kaldırımları, üst üste yapılan asfalt çalışmaları ile müteahhitlere milyonlarca lira para kazandırmak yerine, bu tür insana dair çalışmalara imkan tanımalıdır. Bunlar için mutlaka çok para gerekmez, ileri görüş, işi bilen genç ama tecrübeli bir tepe yönetici ve de istekli kadro ile Beşiktaş uçar!..
Beşiktaş’lı bu konularda çok hassas, biz de öyle…
İletişim başta olmak üzere, acilen kültür sanat faaliyetleri alanında adım atılmalıdır. Eğer Beşiktaş Belediyesi bunu yaparsa, Beşiktaş Medya Grup olarak, gazetemizle, radyomuzla, haber sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımızla en büyük destekçi biz oluruz.