BEŞİKTAŞ: Altyapı yok, yağmurdan duvar çöktü

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucu, Beşiktaş’ın Bebek semtinde bir evin istinat duvarı çöktü. Hemen yanında bulunan evin üzerine çöken duvar, evde büyük hasara yol açtı. Çökme sırasında evin içine toprak ve molozlar dolarken, evde uyuyan bir kişinin yaralanmadan kurtulduğu öğrenildi.

Can kaybının olmadığı ve büyük bir felaketin önlendiği olay sonrası vatandaşlar adeta isyan etti!..

Her yağmur yağdığında aynı türden rezaletlerin yaşandığını belirten çevre sakinleri bu seferki olayın çok büyük olduğunu belirtiler.

ALTYAPI YOK!..

İstanbul genelinde olduğu gibi Beşiktaş’ta da her yağmur yağdığında benzer görüntüler yaşanıyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda araçların sular içinde yüzdüğü fotoğraflar günlerce gündem oluşturmuştu. Altyapı eksikliği, yanlış planlamalar, şehircilik anlayışından uzak yönetimlerle Beşiktaş’ta içinden çıkılmaz bir durum yaşadığına dikkat çeken şehircilik uzmanları acil olarak geniş çaplı çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler.

HER YERDEN ŞİKAYET GELİYOR

Yağmurla birlikte, Türkiye’nin her yerinde olduğu özellikle Beşiktaş’ta, Köy içi, Şair Nedim, Abbasağa, Ortabahçe, Ihlamir, Dikilitaş, Ortaköy ve Kuruçeşme başta olmak üzere lüks semtler olarak kabul edilen Etiler, Bebek ve Leventten de aynı türden şikayetler alındığına dikkat çektiler. Günü birlik tedbirlerle bu işlerin çözülmeyeceğine dikkat çeken kent sakinleri, her türlü verginin alınmasına rağmen bu paraların boş yerlere harcandığına dikkat çekerek, gereken hizmeti alamadıklarını ve maddi manevi zararı kendilerinin gördükleri yönünde isyan ediyorlar.

İŞ BİLMEZ YEREL YÖNETİMLER

Yetkililer afet dahil böylesine durumlarda 24 saat aralıksız çalıştıklarını ifade ediyorlar. Alınan her ihbar ve şikayeti değerlendirerek, çözmeye gayret ettiklerinin altını çiziyorlar. Ancak vatandaşlar günü kurtarmaya yönelik değilde, altyapının acilen kökten çözülmesi gerektiğini, yoksa daha büyük felaketler geleceğini vurguluyorlar.
Alt yapı olmadan birbiri üstüne yapılan yollar, neredeyse 6 ayda bir değiştirilen kaldırımlar, yanlış uygulamalarla Beşiktaş’ın içinden çıkılmaz bir duruma geldiğinden yakınıyorlar. Bu konudan oldukça şikayetçi olan Beşiktaşlılar “Ne kadar şikayet etsek de yıllardır bu işin üzerine gidilmiyor. Her yağmur yağdığında büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda en büyük yorumluluk belediyelerindir. Basiretsiz ve iş bilmez yerel yönetimler sayesinde Türkiye genelinde aynı türden manzaralar yaşıyoruz, İstanbul  ve Beşiktaş gibi dünyanın göz bebeği kentler bile ne yazık ki bundan payını alıyor” diye sitem ediyorlar.