BEŞİKTAŞ: Şehrin içinde bomba!.. 15 Tonluk LPG tankını görmüyorlar!..

Sabah Gazetesinde yayınlanan bir haber Beşiktaş’ı ayağa kaldırdı. Konu yol ortasına konulan 15 tonluk LPG tankı… Özellikle Gayrettepeliler ve buradan geçmekte olan binlerce kişi panik içinde… Ayrıca yapılan işte sorgulanmaya başlandı.

BAŞ AĞRITACAK OLAY!..

Beşiktaş Belediyesinde ve işi yapan kurumdaki bir çok kişinin başını ağrıtacağa benzer konuyla ilgili haber aynen şöyle:

İstanbul Beşiktaş’a bağlı Gayrettepe Mahallesi sakinleri son günlerde tedirgin. Bülent Tercan Sokak ve Vefa Deresi Sokak’ta oturanların gözlerine bir aydır uyku girmiyor. Nedeni ise Energy şirketinin benzin istasyonu için yol ortasında kaldırımın altına 15 tonluk LPG tankı koyması.

‘UYARILARIMIZA KULAK TIKADILAR’

Şirketin böyle bir tank gömebilmesi için arsanın 40 metrekare olması zorunlu. Ancak şirket, şikayetlere rağmen kaldırımı işgal edip, 25 metrekare arsayı 40 metrekareye çıkardı ve 15 tonluk tankı kaldırımın altına gömdü. Üstüne de duvar ördü. Yaşananlar nedeniyle mahalleli şaşkın ve tedirgin. Sokakta oturan sakinlerden Melek Kurnaz, “Bu kadar itiraz, şikayet dikkate alınmadı. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Her isteyen, istediği yeri işgal edip yolu, kaldırımı kendi mülkü yapamaz” dedi. İşte söyledikleri: Maalesef hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Beşiktaş Belediyesi uyarılarımıza kulak tıkadı. Şirket sahipleri, böyle uygun görüp kendilerince bir çözüm bulmuşlar. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri bize “İlgileniyoruz” diyor. Durumu BİMER’e ilettik. BİMER yetkilileri bizden daha fazla ayrıntı istedi. Biz de onlara krokiler, fotoğraflar ve son durumla ilgili görselleri de ilettik. Cumhurbaşkanlığına da durumu bildirdik. Hem görevini yapmayan kamu görevlileri hem de devletin yolunu, kaldırımını işgal eden şehir zorbalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Kamuya ait bir yol. Yolumuza tecavüz ettiler. Gerekirse yürüyüşle durumu protesto edeceğiz” dedi.

MAHKEMEYİ DE YANILTMIŞLAR

Beşiktaş Gayrettepe’de mahallelinin kabusu haline gelen 15 tonluk LPG tankının asfaltın altına gömülüp, yola duvar örülmesi olayının faili bulundu. Şirkete skandal izni Beşiktaş Belediyesi Fen İşyeri Müdürü Bediz Güvenkaya’nın verdiği öğrenildi. Araştırmalar sonucunda söz konusu alanın Şişli Belediyesi sınırlarında kaldığının anlaşılması üzerine şirkete, ‘duvarı yıkın, tankı kaldırın’ tebligatı yapıldı. Görevden alınan Başkan Murat Hazinedar’ın akrabası olan ve özel kalem müdürlüğünde memur yapılan Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bediz Güvenkaya’nın verdiği izinle Keşan Petrol Şirketi’nin mahkemeyi de yanıltıp, yürütmenin durdurulması kararını aldırdı. Şişli Belediyesi’nin ‘yıkın’ tebligatı yaptığı şirketin aldığı karara tepki gösteren mahalle sakinleri, “Bu karar bir komedi. Şirket, Beşiktaş Belediyesi’nin verdiği yanlış kararı gerekçe gösterip yürütmenin durdurulması kararı aldırıyor. Bu büyük bir skandaldır. Mahkemeyi yanıltan şirketle ilgili gerekli müracaatları yapacağız” diye konuştu. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Asım Kantoğlu ise, “Vatandaşın hassasiyetine rağmen bu iznin verilmesi doğru değil. Kendi sınırları içerisinde olmayan bir yere izin verilmesi ayrı bir skandaldır. Belediyecilik ciddi iştir. Eş, dost, akrabalar belli makamlara gelirse olacağı bu” dedi.