SİYASET: CHP Beşiktaş hız kesmiyor!..

CHP Beşiktaş hızlı başladığı çalışmalara dur durak vermeden peşi sıra devam ediyor. Özellikle Sebahattin Öztürk’ün başkan seçildikten sonra yapmış olduğu bir dizi çalışma taktir topluyor, ilgi ile izleniyor.
Bir süredir üzerinde ölü toprağı bulunan CHP Beşiktaş’ta bu çalışmalarla adeta diğer partiler içinde ön aldı, çağ atladı!..
CHP Beşiktaş bu seferde örgütü tüzük kurultayı için bir araya getirdi. Tüzük değişikliğine dair, öncesinde önemli fikir ve öneriler sunuyor!..


Seçim startını çok önceden veren ve çalışmaya başlayan CHP Beşiktaş İlçe örgütü adına konuşan Beşiktaş CHP İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk “Partimize katkı sunmak için kolları sıvadık, her bireyin düşüncesi ve fikri bizim için önemli ve de değerlidir. Geçen gün gerçekleştirilen toplantıya çok büyük bir katılım oldu, heyecan ve isteğin ön planda olduğu görüldü. Yapılan toplantı sonucu çok önemli değerlendirmeler ortaya çıkmıştır. Bunun çalışmasını arkadaşlarımızla birlikte yaptık ve bu görüşleri değerlendirerek, bir rapor haline getirdik. Genel merkezimize sunmak için yaptığımız bu çalışmaların sadece tüzük kurultayı ve bazı değişiklikler için değil, yaklaşan genel ve yerel seçimlerde de ufuk turu anlamında yararlı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle tüm CHP’li arkadaşlarımıza, partililerimize ve değerli örgüt üyelerimize teşekkür ediyoruz”dedi.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ayrıca konu hakkında şunları söyledi:
“Zaten biz her zaman her gün seçim varmış gibi çalışıyoruz, ancak son günler de seçim sistemindeki değişiklikleri de göz önünde tutarak gündemin yoğunluğuyla CHP’nin kurumsal yapısı doğrultusunda bu çalışmaları daha da arttırdık. Tüzük kurultayı sonrası önümüzdeki aydan itibaren daha da geniş çaplı bir katılımla sürdürme kararı alacağız. Özetle meydanlara çıktık, çıkıyoruz!.. Beşiktaş CHP’nin kalesidir, aldığımız oy oranını daha da yükseltmek, kentlimize yararlı olmak için bundan sonra değişik ve dev projeler üreterek, anlatma çabası içinde olacağız. Bunların içinde şehircilik başta olmak üzere, kültürel, sportif, gence ve çocuğa yönelik paylaşımlarımız olacak, fikir alışverişlerinde bulunulacak.”
Öztürk şöyle devam etti:
“Hamaset ve popülizm yapmadan, Beşiktaş’a yararlı projelerle katkı sunmanın daha doğru olacağı kanısını yaşıyoruz ve bu nedenle yakın zamanda çok önemli projeler açıklayacağız. Bunları da seçim öncesi açıklamalar olarak değil, Beşiktaş kentlisine yönelik olarak duyuracağız. Beşiktaş sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin göz bebeğidir ve her zaman iyi ve kaliteli hizmeti hak etmektedir”
Sebahattin Öztürk; “CHP’nin içinde ve Beşiktaş’taki örgütümüz içinde değerli insanlar bulunmaktadır” derken, bu kaliteyi daha da arttırıp, çeşitlendirmek için bir dizi çalışma ve irtibat içinde olduklarını da sözlerine ekledi.
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığının yaptığı toplantı sonrası ortaya çıkan çalışmanın başlıkları ise şöyle açıklandı:
BEŞİKTAŞ İLÇE ÖRGÜTÜ ÜYELERİ TARAFINDAN SUNULAN PARTİ TÜZÜĞÜ DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ
1- İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İLE KURULTAY SEÇİMİ KAPSAMINDA DELEGELİK SİSTEMİNİN KALDIRILMASINA YÖNELİK ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Delege sisteminin kaldırılarak üyelerin tamamına oy kullanma hakkı verilmesi Sisyasi Partiler Kanunu hükümlerine aykırıdır.
2- PARTİ ÜYELİĞİ (AKTİF – PASİF ÜYELİK AYRIMININ YAPILMASI) HAKKINDA ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
a) Elektronik ortamda Parti Üyeliği arşivi tutulmalı, Aday/Asil ve Aktif/Pasif üyelikler arşivde görülmeli.
b) Aday / Asil üyelik:
Aday üye ikamet ettiği İlçe Başkanlığı tarafından belirli bir süre boyunca eğitim programına dahil edilmeli, bu süre sonunda asil üyeliğe geçmelidir.
c) Aktif – Pasif üyelerin belirlenmesinde aşağıdaki kıstaslar esas alınmalıdır:
– Aidatı düzenli olarak ödemeyenlerin üyeliği “Pasif Üye” olarak değerlendirilmeli. (Üyelik aidatlarının düzenli toplanabilmesi ve ödenmesi için denetimi mümkün olan bir sistem geliştirilmeli)
– Parti Faaliyetlerine, eğitim çalışmalarına ve örgüt toplantılarına düzenli olarak katılan üyeler “Aktif Üye” olarak değerlendirilmeli.
– Aktif Üye sandık görevlisi ve/veya müşahit olma zorunluluğu getirilmelidir. Mazeretini belgelendirmeden sandık görevini yerine getirmeyen Aktif Üyeler, “Pasif Üye” olarak değerlendirilmelidir.
– Parti içi organlarda görev alabilmek için belirli bir süre Aktif Üye olarak Parti tarafından verilen görevleri yapmalıdır.
3- İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İLE BÜYÜK BÜYÜK KONGRE ADAYLARININ BELİRLENMESİNDE SEÇİM/ ADAYLIK KOŞULLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDAKİ ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
A) İLÇE TEŞKİLATI / İL TEŞKİLATI VE BÜYÜK KONGRE DELELEGERİNİN BELİRLENMESİ :
– Aktif/Pasif üyelik talebinin bir uzantısı olarak, teşkilatların belirlenmesinde söz sahibi olan delegelerin aktif üyeler arasından seçilmesi ve aktif üyelik koşullarının devamını sağlama zorunluluğu getirilmesi gerekmektedir.
– Aktif Üye olma koşullarını kaybeden üyelerin delegeliği iptal edilmelidir. Boşalan delegeliğin doldurulması için asil ve yedek delege sistemi getirilmelidir.
B) İLÇE ve İL TEŞKİLATININ BELİRLENMESİ
– İlçe teşkilatı seçimlerinde tüzüğün amir hükmü olan çarşaf liste uygulamasının zorunlu olması sağlanmalıdır.
– Başkan ve Yönetim Kurulu adayı olabilmek için en az kesintisiz 3 sene Aktif Üye olma zorunluluğu getirilmelidir.
C) Partinin milletvekili, belediye başkan ve belediye meclis üyesi adayları ilgili seçim bölgesinde kayıtlı tüm aktif üyelerin oyları ve ön seçim ile belirlenmelidir. Merkez kontenjanı milletvekili seçimleri için toplam milletvekili sayısının %5’i ile sınırlandırılmalıdır.
4- KURULTAY SEÇİMİ
– Çarşaf liste uygulamasının zorunlu olması sağlanmalıdır.
– Kurultay delegelerinin illere dağılımında, bahsi geçen ilde partinin aldığı oy oranı kıstas alınmalıdır. Partinin yüksek oy aldığı illerde delege sayısı daha fazla belirlenmelidir.
– Kongre ve Kurultayda aday olabilmek için delegelerin en az %10’unun imzasının bulunması şartı değiştirilmeli, %10 barajı düşürülmelidir. %10 barajının sabit tutulması durumunda ise, aynı delegeye birden fazla aday için imza verebilme hakkı getirilmelidir.
5- GÖREV SÜRESİ – ZORUNLU İSTİFA
Genel Başkan, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri girdikleri seçimlerde iki kez üst üste başarı sağlayamadıkları taktirde istifa etme zorunluluğu getirilmelidir ve yeniden aday olma hakkı tanınmamalıdır.
6- TEK GÖREV / ÜYELİKTE YER KOŞULUNA İLİŞKİN ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
a- MYK üyelerinin Parti Meclis üyelerinin kendi görevleri haricinde aynı anda başka bir görev almamaları, hususunun açıkça düzenlenmesi gerekir.
b- Tüm il, ilçe teşkilatı başkan ve yöneticilerinin yalnızca kendi görevlerini ifa etmeleri, aynı anda başka bir görev almamaları hususunun açıkça düzenlenmesi gerekir.
7- CİNSİYET KOTASI HAKKINDAKİ ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Parti içi seçimlerde uygulanan gençlik ve kadın kotası sisteminde 30 yaş altı kadınların iki kotaya da girmesi dolayısıyla oluşan mükerrerliğin ortadan kalkması için 30 ya altı kadınların sadece genlik kotasında sayılmasına yönelik düzenleme yapılması gerekir.

ÖZEL HABER