TURİZM: Çinliler rezervasyona başladı!

Pek çok Çinli turist, tatil için şimdiden Fethiye’ye rezervasyon yaptırmaya başladı. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, basın açıklamasında Fethiye’de çekimi yapılan ve Çin televizyonlarında yayınlanan 24 saat programının dünyada sosyal medyada dahil olmak üzere 4 milyar kişi tarafından izlendiğini belirtti. Atay, bunun geri dönüşü olarak Fethiye’deki otellerin şimdiden Çin’den talep aldıklarını ifade etti. Atay ayrıca 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Fethiye’de yapılacağını kaydetti.

Dünya Hava Oyunları Fethiye’de yapılacak

Geçtiğimiz aylarda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Frist Brink ile Fethiye’de yemekte bir araya gelmişti. Türkiye’nin 2020 Dünya Hava Oyunları Şampiyonası adaylığı için yapılan görüşmeler neticesinde Brink Fethiye’ye olumlu baktığını ifade etmişti.

FIA tarafından yapılan açıklamayla 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’ye verilmesi kararı alındı. Bu karar sonrası 5 ilde gerçekleşecek hava oyunlarının en önemli ayağının ise Fethiye olacağı açıklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay bu gelişmenin Ölüdeniz yamaç paraşütü için tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Artık Dalaman- Ankara direk uçuşlarımız var

Atay ayrıca Anadolu Jet ile yaptıkları görüşmeyle özellikle iç turizm açısından önemli adımlar attıklarını ifade etti. Karadeniz’deki tur operatörleriyle Fethiye’de bir araya geldiklerini ve bu konuda ciddi sonuçlara varıldığını açıkladı. Atay, Anadolu Jet ile yapılan görüşmeler sonucunda Dalaman – Ankara hattına direk uçuşlar koydurduklarını bunun hem Fethiyeliler açısından hem de Fethiye’ye gelecekler için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Karadeniz’deki tur operatörleriyle görüşmelerinde ise Trabzon – Dalaman seferlerinin önemli olacağı kanısına vardıklarını belirten Atay, “Dalaman- Trabzon hattı için Anadolu Jet ile görüşmelerimiz var. Bu da kısa süre sonra sonuçlanacak. Bu yaptıklarımız hem Fethiyelilerin ulaşımı için hem de iç turizm için çok değerli. Biz sadece Karadeniz’deki tur operatörleri ile sınırlı kalmayacağız.

Güneydoğu’da görev alan operatörlerle de görüşeceğiz. Dalaman’a direk uçuşları ne kadar arttırırsak bu Fethiye’mize büyük artı sağlayacak. Ankara’dan Dalaman’a genelde İstanbul aktarmalı uçaklar vardı. Ya da Antalya üzerinden gidiliyordu. Artık bu ortadan kalktı. Direk uçuşlarımız var.

Her gün Ankara – Dalaman 4 sefer gidip gelecek. Trabzon’dan Dalaman’a yakında başlıyor. Şimdi de Gaziantep – Dalaman direk uçuşu için çalışmalarımız devam ediyor. Buraya tur operatörlerini davet ettik. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi.