ALIŞVERİŞ: Oyunun kurallarını değiştiren eldiven

Nike’ın kaleciler için hazırladığı Mercurial Touch Elite eldiven ile oyunun kuralları değişiyor. Nike, kalecilerin ihtiyaç duydukları tüm niteliklere sahip, gereksiz tüm detaylardan arındırılmış, modern futbola uygun, yenilikçi bir kaleci eldivenini tanıttı.

Nike, gereksiz tüm detaylardan arındırılmış, modern futbola uygun, yenilikçi bir kaleci eldiveni Nike Mercurial Touch Elite’i Londra’da düzenlediği lansmanda tanıttı. Yeni eldivenlerde Nike, sörf, beyzbol, Amerikan futbolu ve golf gibi birçok spor dalı için geliştirdiği eldiven tasarımlarından ilham aldı.

Kaleci eldivenlerinin sahip olması gerektiği varsayılan kayışlar, elin üst kısmında yer alan kalın dolgu malzemesi, birden fazla parçadan oluşan tasarımlar yeni eldivenlerde yer almıyor. Nike Mercurial Touch Elite, gereksiz tüm detaylardan arındırılmış, modern futbola uygun, yenilikçi bir kaleci eldiveni.

Nike Mercurial Touch Elite, görünüş, ele uyum ve verdiği his yönünden önceki versiyonlardan farklı. Geleneksel kaleci eldivenlerinde görülen sertlik ve ağırlığı azaltarak, tasarımcılar kalecilerin ellerini tüm potansiyeliyle kullanabilmelerini sağladılar. Kayışların yerini alan esnek manşet dirseğe kadar uzanarak kalecilere daha fazla hareket imkanı ve aynı zamanda rahatlık sunuyor.

Eldivenlerin minimalist estetiğinin ardında yatan ise, önceki versiyona göre kullanılan parça sayısının yüzde 66 oranında azaltılmış olması. Ayrıca, elin tersindeki gereksiz dolgu malzemesinin ortadan kaldırılması sayesinde eldiven yüzde 33 daha hafif ve yüzde 47 daha ince. Orta parmak ve yüzük parmağı eklemi üzerine gelen şekillendirilmiş kısım koruma sağladığı gibi, el tamamen açıldığında bile eldivenin çekilip toplanmasını engelliyor.

Tek parça takviye ile üretilen eldivenlerin, yüksek kavrama özelliğine sahip avuç kısmında, Nike tarafından geliştirilen, ortam şartlarına dayanıklı ACC (All Condition Control) teknolojisi kullanıldı. Bu sayede kalecinin top kontrolü de artırıldı.

Ürün test sürecine katılan İngiliz kaleci Jack Butland, eldivenleri ilk görüşte son derece farklı ve havalı bulduğunu belirtti. Butland, “Takınca, bu eldivenlerin performansa nasıl katkıda bulundukları kolayca görülüyor. Topu çok daha kolayca kontrol edebiliyorum ve bu sayesinde performansımı üst seviyeye taşıyabiliyorum” dedi.

Nike Mercurial Touch Elite kaleci eldivenleri, mayıs ayından itibaren nike.com adresinden satışa sunulacak.