ALIŞVERİŞ: Umutlu, neşeli, motive edici takılar

Gaia Jewelry’nin tasarımcısı Gülay Yamanlı ile takılar sanat eserlerine dönüşüyor. Gülay Yamanlı, markası Gaia Jewelry markalı takılarında sanata çok yakın bir anlatım diline ulaşıyor. Soyutlama ve geometriyi başarılı biçimde kullanan Yamanlı, eserlerini 42 Maslak’ta Modül İstanbul’daki mağazasında sergiliyor.

Kadınların duygularını, kimliklerini ifade etmek için en çok kullandığı araçlardan biri olan takılar Gülay Yamanlı’nın tasarımlarıyla estetik bir anlatıma kavuşuyor. Evler, kuşlar, baykuşlar ve daha pek çok romantik imgeyi kullanan koleksiyonuyla GaiaJewelry, kadınlara umutlu, neşeli, motive edici takılar öneriyor.

Türkiye’nin gözde tasarım markalarının tek bir çatı altında bir araya gelmesiyle oluşan yeni mağazacılık konsepti Modül İstanbul, 42 Maslak’ın sanat ve tasarımla iç içe dünyasını zenginleştiriyor.

Modül İstanbul’un seçkin markaları arasında yer alan Gaia Jewelry’nin tasarımcısı Gülay Yamanlı, şehir planlama ve peyzaj mimarlığı alanlarında eğitim alıp çalışmakla birlikte tasarıma olan ilgisini korumuş. Öğrencilik yıllarından itibaren ilgisini ceken aksesuar, obje ve takı tasarımı tutkusu ağır basınca 2012 yılından itibaren çeşitli atölyeler ve hocalardan kuyumculuk eğitimi almaya başlamış. Gülay Yamanlı “Tasarımlarımda doğadan etkileniyorum ama bunun yanı sıra geometrik formları ve asimetriyi, dokuda ve renkte kontrast etkileri bir arada kullanmayı da seviyorum. Malzeme olarak gümüş, bronz, deri ve doğal taşları kullanmayı tercih ediyorum. Günlük kullanıma uygun sade ve şık aynı zamanda da eğlenceli takılar tasarlamaktan hoşlanıyorum. Ürünlerimin herbirini geleneksel kuyumculuk ve kuyumculukta mum modelleme tekniklerini kullanarak tamamen kendim üretiyorum” diyor.

Bin metrekarenin üzerinde alanda 75 markayı bir araya getiren Modül İstanbul’da ev tekstili, dekorasyon, giyim, çanta, aksesuar ve özgün takılar, çocuk oyuncakları, sanat, ayakkabı gibi çok sayıda farklı ürün segmentinde markalar ve ürünleri yer alıyor. Sunduğu çeşitlilikle birçok ihtiyaca hitap eden ve tüm bunları bir arada bulunduran Modül İstanbul, marka karmasıyla yepyeni bir sinerji yaratıyor.

Dört metrekareden sekiz metrekareye kadar modüller halindeki mağazalardan oluşan Modül İstanbul’da; markalar için satış elemanı ve ortak kasa, hediye paketi noktası, kapalı otopark ve vale hizmeti gibi markaları mağazalaşma sürecinde destekleyen özel imkanlar bulunuyor.