TEKNOLOJİ: Whatsapp’a yeni özellik

WhatsApp kullanıcıları yenilik haberlerine alışmış olsa da bu yeni özellik heyecan verici. Google tarafından Allo uygulaması ile kullanıcılara sunulan Akıllı Yanıtlama özelliği WhatsApp’a da geliyor. Akıllı Yanıtlama özelliği üçüncü parti mesajlaşma uygulamaları için de kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

Google’ın deneysel ürünler üzerinde çalışan bir bölümü olan Area 120 aracılığı ile Akıllı Yanıtlama özelliğini WhatsApp, Facebook Messenger ve WeChat gibi diğer mesajlaşma uygulamalarına da sunulacağı detayları ortaya çıktı. Area 120 tarafından gönderilen bir test davetiyesi ortaya çıkan haber ile Google’ın kişiselleştirilmiş yanıtlar imkan tanıyacağı Akılı Yanıtlama özelliği WhatsApp’a ve bir çok üçüncü parti mesajlaşmasına da geleceği öğrenildi. Peki Akıllı Yanıtlama nedir? İşte detaylar…

Akıllı Yanıtlama özelliği sayesinde mesajlara sadece bir dokunuş ile karşılık verebilir, örneğin arkadaşınızın “yolda mısın?” sorusuna hızlıca “evet” yanıtı gönderebilirsiniz. Akıllı Yanıtlama, gönderilen fotoğraflar için tam da sizin stilinize uygun yanıtlar da önerebiliyor. Ayrıca ne zaman evde olacaksın? gibi bir soru geldiğinde ise eve varış süresi otomatik olarak hesaplanarak yanıt olarak doğrudan sürenin iletilebilmesi sağlanıyor.

Çok fazla mesaj alan kullanıcıların iş yükünü büyük oranda azaltan bu özellik Whatsapp, Facebook Messenger, Android Mesajlar, Skype, Twitter ve Slack gibi popüler uygulamalar ile sorunsuz bir şekilde çalışacak.

SÖZCÜ