SPOR: Kartal’dan gol yağmuru!

Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, evinde Kardemir Karabükspor’u 5-0 yendi. Baştan sona kontrolü elinde tutan Kara Kartal’ın gollerini Talisca (2), Vagner Love (2) ve Pepe attı. Bu sonuçla iç sahada üst üste 4. galibiyetini alan Kara Kartal, puanını 40’a yükseltti.

Vodafone Park’taki karşılaşmanın 4. dakikasında Talisca ceza sahası dışından vurdu, top kalecide kaldı.

Mücadelenin 10. dakikasında Talisca ceza sahası dışından markaj altında şutunu çekti, kaleci topa sahip oldu.

Müsabakanın 11. dakikasında Quaresma’nın gelişine vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Dakika 14’te Pepe, Beşiktaş’ı öne geçirdi: 1-0. Quaresma kornerden topu ceza sahasına ortaladı, Portekizli savunmacı kale sahası üzerinde yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Beşiktaş, 27’de Talisca’nın golüyle 2-0 öne geçti. Babel ceza sahasına girip rakibinden harika sıyrıldı. Babel’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Talisca, savunmadan dönen iki şutu sonrası müthiş bir şut çıkardı ve farkı ikiye yükselten golü attı 2-0.

Maçın 41. dakikasında Oğuzhan’ın akıl dolu pasıyla ceza sahasında topla buluşan Negredo’nun vuruşunda kaleci Çağlar ayağıyla topa müdahale etti ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 44. dakikasında Adriano’nun soldan ortaladığı top kaleciden döndü. Dönen topa Quaresma kafayla vurdu, top dışarı gitti.

Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü ile noktalandı.

Dakika 59’da Vagner Love skoru 3-0 yaptı. Love, Adriano’nun asistinde şık bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi, Vodafone Park’ta skor 3-0 oldu.

Mücadelenin 67. dakikasında Quaresma’nın derinlemesine pasıyla ceza sahasında topla buluşan Talisca’nın şutunda top auta gitti.

Müsabakanın 82. dakikasında Medel’in gelişine vuruşunda top savunmadan döndü.

Talisca, 84’te skoru 4-0 yaptı. Yıldız futbolcu, kaleyi cepheden gören noktadan serbest vuruş için topun başına geçti ve müthiş bir şut çıkardı. Yan direklere çarpan top ağlarla buluştu 4-0.

Vagner Love 90’da skoru 5-0 yaptı. Quaresma’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Love’un şutunda top kalecinin çabasına rağmen ağlara gitti.

Beşiktaş karşılaşmayı 5-0 kazanıp haftayı rahat bir galibiyetle tamamladı.

TAKIM KADROLARI

BEŞİKTAŞ

Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo.

YEDEKLER: Tolga, Utku, Caner, Fatih, Alpay, Vida, Tolgay, Lens, Vagner Love, Mustafa.

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

****

KARABÜKSPOR

Çağlar, Hakan, Kravchenko, Ferhat, İshak, Skulason, Osman, Ibanez, Ergin Keleş, Bliznichenko, Alexe.

YEDEKLER: Rybka, Tayyib, Traore, Stahl, Murat, Özgür, Alican, Leandro, Yusuf, Kage.

TEKNİK DİREKTÖR: Levent Açıkgöz

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Kardemir Karabükspor ile evinde yaptığı karşılaşmaya, geçen haftaki Bursaspor mücadelesine göre 2 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, sarı kart cezası nedeniyle Bursaspor karşısında görev alamayan Ryan Babel’in yanı sıra sakatlığı dolayısıyla aynı durumu yaşayan Atiba Hutchinson’u, Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11’de sahaya sürdü.

Bu oyuncuların formayı geri almasının ardından Bursaspor karşısında ilk 11’de şans bulan Domagoj Vida ile Jeremain Lens, yedekler arasında yer aldı. Hutchinson’un sakatlığı sırasında Bursaspor karşısında ön liberoda oynayan Gary Medel, Kardemir Karabükspor mücadelesinde Pepe ile savunmanın göbeğinde görev yaptı.

– Forvet hattında yine Negredo

Siyah-beyazlı ekipte son haftalarda olduğu gibi Kardemir Karabükspor mücadelesinde forvet hattında Alvaro Negredo, şans buldu.

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Vagner Love yedek soyunurken, bir diğer forvet oyuncusu Cyle Larin ise kadroya dahil edilmedi.

Siyah-beyazlılarda Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Caner Erkin, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek de yedekler arasında yer aldı. Genç oyuncular Fatih Aksoy ile Alpay Çelebi de ilerleyen dakikalar için şans bekledi.

– Necip Uysal, kırmızı kart cezalısı

Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Gençlerbirliği ile yaptığı rövanş maçında kırmızı kart gören Necip Uysal, cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Uzun süreli sakatlıklarının ardından takımla çalışmalara başlayan Dusko Tosic ile Gökhan Töre de Kardemir Karabükspor karşılaşmasında kadroda yer bulamadı.

– Soğuk havaya rağmen stat doldu

Siyah-beyazlı taraftarlar, soğuk havaya rağmen Vodafone Park tribünlerini doldurdu. Mücadeleyi 35 bine yakın taraftar izledi.

Beşiktaşlı oyuncular, sahaya “Farkında Ol Destek Ol Epilepsi İçin Bak” yazılı pankartla çıktı.

FANATİK, BEŞİKTAŞ JK